content manager ve oracle hakkında

Oracle veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye
Mesajlar: 191
Kayıt: 26 Eyl 2003 11:39
Konum: Ankara

content manager ve oracle hakkında

Mesaj gönderen mepc »

Merhaba arkadaşlar

Üzerinde çalıştığımız projede tablo bazında yaklaşık 10 milyon veri var. Bu veri sürekli artacak

Bu program internet serverde bulunacak ve kullanıcılar bu server üzerinden programı kullanacaklar (java ile yazılıyor). Yaklaşık kullanıcı sayısı 10.000 kişi olup ortalama 1000 kişi aynı anda login olacak.

İşi yapan firma content manager kullanmak istiyor. Biz ise bu işin oracle veritabanı ile yapılmasını istiyoruz.

Content manager tablodaki her veriyi farklı bir belge olarak saklıyor. Firma bunun daha hızlı ve kullanışlı olduğunu iddia ediyor. Daha önce content manager ile büyük çaplı proje yapmış olan varsa veya teorikte olsa bilgisi olan arkadaşların, yukarıda belirttiğim özelliklere göre hız ve sistem kaynaklarının kullanımı açısından hangi tercihin daha doğru olacağı yönünde fikirlerini bekliyorum. Şu an karar aşamasındayız. Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa memnun olurum.

Not: İnternette yaptığım araştırmada content managerin performansının çok iyi olduğuna dair bilgiler var ancak bunun sınırları hakkında herhangi bir bilgi yok. (Kullanıcı sayısı, döküman sayısı vs...)
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2356
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Mesaj gönderen freeman35 »

walla ben oracle derim, Sende yazmışsın aramışsın fazla kayıt bulamamışsın, eğer bu sisteme sen destek vereceksen bence en iyi bildiğin sistemi seç ayrıca problem yaşandığında en çabuk ve kolay destek bulacağın sistemi seç. eğer bu kadar büyük bir sistem kurulacaksan bunun servis ve problem anında sistemin tekrar ayağa kaldırılma süreside önemli. Firmaya bence bunlarıda belirt bence.
Ferrari alıcaksın dünyadaki en güzel ve süper bir araba, Türkiye de yaşıyoruz bu ferrari bozulursa Anadolun arkasında yedekte samanlığa çekip, İtalyadan tamirci beklemekmi mantıklı, yoksa bi Anadol yada hacı murat alıp yavaş ama yolda kalmadan kalsan bile bir düz tornavida yada yoldan el etmeden durup yardım edenler sayesinde kısa sürede kaldığın yerden yoluna devam etmekmi?
Sadece performansla limitli değil sistem kurmak çevre şartlarınıda mutlaka katın
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
asavas
Moderator
Mesajlar: 41
Kayıt: 10 Haz 2003 01:45

Mesaj gönderen asavas »

10 milyon kayıt o kadar da yüksek bir rakam değil. Eğer performans ayarları iyi bir şekilde yapılırsa Oracle ile çok rahat bir şekilde halledilebilir. Ben ayda 3 milyon üzeri veri girilen bir sistemde çalıştım. Hemde database MS-SQL idi. Orası da yoğun olarak kullanılıyordu. Tüm programlar web tabanlı idi. Ben hem MS, hem Oracle ile çalıştım. Oracle MS göre çok daha iyi bir veritabanı. MS ile bu kadar iş kotarıldıktan sonra Oracle ile elinizi kolunuzu sallayarak yaparsınız. Tabi burda performansı etkileyecek birkaç konu var. DB performansı kadar arada çalışacak web server'ın uygulamanın performansına etkisi büyük olacaktır. Çünkü biz IIS kullanıyorduk ve daha çok performans sorunları IIS'den kaynaklanıyordu. Oracle'ı öneririm ben. Ama Content Manager hakkında bilgim yok. İkisini karşılaştırarak bir yorum yapamam.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye
Mesajlar: 191
Kayıt: 26 Eyl 2003 11:39
Konum: Ankara

Mesaj gönderen mepc »

Oracle konusunda zaten şüphem yok. Benim asıl merak ettiğim content manager hakkında.

Yaptığım araştırmada content manager hakkında çok olumlu kanaatler edindim ancak şu ana kadar content manager ile yapılmış kapsamlı bir örnek bulamadım.

content managerin artısı maliyeti daha ucuz
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Cevapla