Merhaba arkadaşlar. bağlantılı iki veritabanı arasında detail tablosuna yeni kayıt girmek istiyorum ama ikinci kayıtta key violation hatası veriyor. tablolara ayrı formlarda giriş yapıp bağlantıyı da aynı form üzerinde yapmaya çalıştım ama yine aynı hatayı veriyor. bu delphideki herhangi bir yama ihtiyacından mı kaynaklanıyor ya da ben hiçbir zaman bağlantılı iki veritabanı arasında detail tablosuna kayıt yapamayacak mıyım ilginize şimdiden teşekkür ederim.
iyi günler.
Master- Detail
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
Master- Detail
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
X))@:>
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Muhtemelen detail tablosundaki FK i unique tanımladınız. Gözden geçirebilir misiniz ?
Muhtemelen detail tablosundaki FK i unique tanımladınız. Gözden geçirebilir misiniz ?
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
veya master detail bağlantısını PK lar ile yaptınız.. yani Master tablonun PK sına Detail tablonun PK sını bağladınız... Detail tabloda bağlantıyı sağlayan field PK olarak tanımlanmayacak...
Sevgiler...
Sevgiler...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz