active directory'den faydalanarak program yazmam gerekiyor, ancak bu konuda hiçbir bilgim yok. nerden nasıl başlamalıyım? delphi5 bunun için yeterli mi?
ayrıntılı olarak:
80 bilgisayarın olduğu bir lab. var. active directory'de tanımlı atıyorum 300 kullanıcı var. bir program vasıtasıyla ,mesela 1 dakika aralıklarla kontrol eden, bu 80 bilgisayarların hangisine, kim (active directory'de tanımlı hangi kullanıcı), hangi zaman aralığında bağlanmış bilgilerini öğrenmek istiyorum.
kolay gelsin...
active directory kullanımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dos komut satırında "set " komutu bilgisayara hangi kullanıcı adı ile bağlanıldığını gösteriyor. bir algoritma geliştirdim:
1- program ağdaki başka bilgisayarlarda (lab.'daki 80 bilgisayarda)set komutunu çalıştıracak. buradan kullanıcı adını öğrenecem.
2- daha sonra bu kullanıcı adını active directory'deki kayıtlı kullanıcılarla karşılaştıracak ve kullanıcı adına ait bilgilere ulaşacağım.
ama nasıl?????
ya da daha iyi önerisi olan var mı?
1- program ağdaki başka bilgisayarlarda (lab.'daki 80 bilgisayarda)set komutunu çalıştıracak. buradan kullanıcı adını öğrenecem.
2- daha sonra bu kullanıcı adını active directory'deki kayıtlı kullanıcılarla karşılaştıracak ve kullanıcı adına ait bilgilere ulaşacağım.
ama nasıl?????
ya da daha iyi önerisi olan var mı?
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
windows, bilgisayarın hangi kullanıcı adıyla açıldığını(logon) ve kapatıldığını(logoff) tutuyor. (eğer "audit logon events seçilirse [event viewer'dan]") bu log'ların içeriklerini programımda kullanmak istiyorum. yani hangi kullanıcı hangi zaman aralığında logon ve logoff olmuş bilgilerini elde edip bunları tabloda tutacam.
bu bağlamda log'ları programımda nasıl kullanabilirim?
bu bağlamda log'ları programımda nasıl kullanabilirim?