Merhabalar...
@neoerhans yazdı:senin soylediğine gore direk makinanın cakılması gerekiyor....dene...
@neoerhans Hatayı önce kendinde ara... Dayanaksız yorum yapıyorsun... Al sana kod işte. Aşağıda bulacağın örnek dediğinin tersine çakılmıyor...
Denenmiştir...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var
Sayac : Integer;
begin
For Sayac := 7000 downto 1000
do begin
Form1.Free;
Form2.Caption := Format('%d', [Sayac]);
Form2.Show;
end;
end;
- Kendi yazdığın koddan daha kendin emin değilsin.

Timer nesnesine runtime'da veya design time'da değer atamadan dolayı aldığın hatanın kaynağını dahi araştırmak gereği duymadan, program etiğine aykırı kod verip arkasında durabiliyorsun... Pes...

Yukardaki verdiğim gibi bir kod, Delphi tarafında belki koruma altına alınmış olabilir ve aynı nesne daha önce free edilmiş deyip sorun çıkarmayarak iyi ve kötü programcı ayrımını daraltsa da

Forumlarda verdiğin örnekler ise tersi olarak bu ayrımı daha açık hale getirmektedir. Bunu unutmayalım...
- Burası ve benzeri forumlar aynı zamanda bir tür vitrindir. Her üyenin kendi program mantığının yanı sıra düşünce tarzını da deşifre ettiği yerdir... Ben ve diğer tüm üyeler olduğu gibi, yine bir üye olan sen de bu tanım içerisindesin...
- Burada yorum yazan hemen hemen herkes iğneyi sunarken çuvaldızı kendisine saklar... Hadi kendi yorumumu ve verdiğin cevabı bir kenara koyalım (
önemli önemsiz olarak değil, kişisel olarak verdiğin cevaptan dolayı... Hani gecenin bu vaktinde kendinde değilsin sabah uyanınca bak yorumundan bahsediyorum),
@freeman35,
@TRSoft buradaki en eskilerden ve forumdan tanıdığım kadarıyla Delphi bilgisi adına üst seviye programcılardandırlar... Değerli yorumlarını kendine öğreti olarak almanı tercih ederdim, deneme yapmaksızın muhalefet etmeni değil...
- Verdiğin kodla ilgili yorumum oldukça açıktı. Deneme yapıp bu farkı analiz etmen için biraz da espiriyle yaklaşarak bir kaç alternatif sundum... Yerine ulaşmadığını görmekteyim ve bundan dolayı üzgünüm...
- Programcılık hayatında başarılar dilerim...