Accesi veri tabanı olarak kullanabilirmiyim.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Ertuğrul2025
Üye

Accesi veri tabanı olarak kullanabilirmiyim.

Mesaj gönderen Ertuğrul2025 »

Hayırlı akşamlar. Ben iş yerinde kayıtları acces ile yaptığım uygulama ile yapıyordum. Burada kayıt, sorgu ve rapor işlemleri oluyor. Bu accesi ağ ortamında 8 bilgisayar kullanıyor. Şu an 120.000 kayıt var ve günlük ortalama 50 kayıt giriliyor. Kullanım zorluğu, ağ kopukluluklati gibi sorunlardan ötürü çözüm arıyorum. 10 yıl önce delphi7 kullanmıştım.
Delphi7 ile hem fazla kayıt hemde ağ ortamında çalışabilecek hangi veri tabanını kullanmak gerekir acaba.
Verilerin bulunduğu accesi delphide veri tabanı olarak kullanabilirmiyom veya ne önerirsiniz bu konuda bana yardım edermisiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Accesi veri tabanı olarak kullanabilirmiyim.

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Access'i veritabanı olarak kullanabilirsiniz ancak çoklu kullanım için çok uygun bir seçenek değil gibi. Firebird veya verileriniz çok büyük değilse SQL Server Express kullanabilirsiniz.

Firebird bedavadır. SQL Server Express'te 10 GB'tı sanırım, bu büyüklüğe kadar ücretsiz. İkisini de Delphi'den kullanabilirsiniz.

Ayrıca Delphi 7 efsane bir sürümdür, biz de uzun süre kullandık ama artık yeni bir sürüm kullanmanız faydalı olur. Başta unicode olmak üzere, daha rahat geliştirme yaparsınız.
Ertuğrul2025
Üye

Mesaj gönderen Ertuğrul2025 »

hocam delphi 9 var şu an bu nasıl olur acaba unicode hakkında bilgim yok kullanımı daha kolay ise nasıl temin edebilirim acaba.
Acces veri tabanım 125.000 satır oldu ve 35 sütun ama ana sayfada kullanıcılar sorgularla beraber 50 sütunda işlem yapıyor.
SQL Server Express'ı deneyim ama delphi 9 ve unicode hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Hayırlı akşamlar.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Delphi 2005 unicode degil, 2009 ile birlikte full unicode destedi geldi. turkce karakterler icin onemli unicode destegi.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 9 ve 2009'da çok eski sürümler. Delphi 9, 2004 yılında çıkmış. 21 yaşında.

Son sürüm Delphi 12.2. Bir inceleyin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Kendiniz için kullanacaksanız, lazarus kullanın. Hem ücretsizdir hemde forumundan destek almanız kolay olacaktır. lazarus da ki kullanacağın componentlar da ücretsiz, Ben firebird kullanmanı tavsiye ederim.
unicode "kabaca" string lerin saklanması ile ilgili, yani bir class vs değil. Türkçe karakterlerde sorun yaşanır, onunda çözümü, unicode sürümde, eski veriyi Ansi String e alıp, String e aktarman genelde değişimi sağlıyor.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!