win 7 de çalışan program win 11 de çalışmıyor- ücretli yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kaan335
Üye

win 7 de çalışan program win 11 de çalışmıyor- ücretli yardım

Mesaj gönderen kaan335 »

ücretli destek gerekli
delphi tabanlı satış programı kullanıyorum..yeni bilgisayar aldım w11 64 bit bu bilgisayar kurunca hata veriyor çalışmıyor...w11 32 bit işletim sistemine kuruyorum çalışıyor 64 bitte çalışmıyor... eski tip bilgisayarlarda w11 64 bitte çalışıyor...

sağ tıklayıp uyumluluk vs yaptım çalıştıramadım...bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş gerekli...

not: daha önce w11 64 bit pcde çalışmıyordu program...bir arkadaş bağlanıp uyumlu hale getirdi çalıştırdı....ama şuan format attığım için yeniden kurdum ben çalıştıramadım... tekrar uyumlu hale getirebilecek arkadaş arıyorum...programın kurulum dosyası vs hepsi var..
ertank
Kıdemli Üye

Re: win 7 de çalışan program win 11 de çalışmıyor- ücretli yardım

Mesaj gönderen ertank »

kaan335 yazdı: 20 Eki 2024 06:38 w11 64 bit bu bilgisayar kurunca hata veriyor çalışmıyor
Ne hata alıyorsunuz?
kaan335 yazdı: 20 Eki 2024 06:38 w11 32 bit işletim sistemine kuruyorum çalışıyor
Windows 11 için 32bit işletim sistemi çıkarmadı Microsoft. Verdiğiniz bilgilerde hata var.
kaan335
Üye

Mesaj gönderen kaan335 »

win 10 64 te çalışmıyor win10 32 de çalışıyor...win 11 64 te çalışmıyor win11 32 denemedim...win11 32 vardır diye tahmini yazdım
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Aldığınız hata nedir yazmamışsınız. Hatayı bilmeeden herhangi birşey söylemek pek mümkün değil.
32bit uygulamalar 64bit işletim sistemlerinde sorunsuz çalışırlar. Bu konuda bir sorun olmaz.
AfterPost
Üye

Mesaj gönderen AfterPost »

hata veriyor ? sarı çizmeli mehmet ağ. yazarsan yanıt alırsın bir de bir de veritabanı ne onu belirt.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Projenizin açılışında direkt kapandığını varsayarak,

Ön bilgi :
UNIT'lerinizde initialization, finalization kısımları önceden davranır.
DPR proje dosyanızda CREATE öncesi işlemler koymuş olabilirsiniz.

* Bu öncü işlemleri aşağıda bahsedeceğim şekilde bloklayarak başlamalısınız.

OnCreate ve OnShow kısımlarında hangi işlemler yapılıyorsa aşağıdaki şekilde bloklar halinde kontrol noktaları yerleştirin.

Hata aldığınız yer hangisi ise burada ne yapılıyor ( Lisans için disk / cpu / mac-id vs. direkt erişim vb ) gibi...

Eğer bundan da önce kapanıyorsa, form üzerinde bırakılmış üçüncü parti bileşenlerden birisi bu saydığım benzeri bir erişim yapmak için hamle yapıyor olmalı diyebilirsiniz, onları geçici süreliğine devre dışı bırakıp çalışmasını sağlamaya çalışın.

Ancak bu şekilde sorunun kaynağını bulabilir, ondan sonra bu sorunu çözmek için alternatif üretebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

TRY 
    // Kodun belirli bir kısmı
  EXCEPT
    ShowMessage('Hata burada, burasi " ...Blok Tanımı... "' ); 
  END;
Resim
Resim ....Resim