DELPHI FMX

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
hasanalikaya
Üye
İletişim:

DELPHI FMX

Mesaj gönderen hasanalikaya »

FMX Data Grid (CTP) kullanıyorum. Fakat Geliştiricisi DevExpress firması buna daha fazla destek vermeyeceğini açıklamış. (VCL DataGrid oldukca kullanışlı. En önemli özelliği CELL okutabiliyorsun kontrol etmek çok daha kolay. ). FMX Data Grid (CTP) evet cell kontrolu mevcut ama style olarak hiç bir işlem yapılamıyor. Belki ben anlamamışımdır ama. Üretici firmada style desteği olmadığını söylüyor. Ben Projemde hiç olmazsa bazı yerlerde stringGrid kullanmağa karar verdim. Ben Bind ile database kullanmanın database tam kontrol edemediğim yerler oluyor. StringGrid i manuel olarak data girme bilgi gösterme esnasında bazı şeyleri yapabiliyorum ama Tabiki VCL uygulamalarda. Aynı uygulamayı FMX olarak compile ettiğimde Colum Index ,0, out of Bounds Hatası alıyorum. Formda verilen örnekler vcl uygulamada sorunsuz çalışıyor. Ancak FMX uygulamalarda hepsi aynı hatayı veriyor. Yardım istiyorum
ertank
Kıdemli Üye

Re: DELPHI FMX

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Muhtemelen FMX kanadında hızlı ve radikal değişiklikler yüzünden DevExpress FMX kanadını bıraktı. Mevcut hali ne ise. Elinizdeki imkanlar bunlarla sınırlı. Para ile dahi herhangi bir destek almanız mümkün değil maalesef. Kullanan ve çözüm üreten arkadaş varsa bir ihtimal.

Benim tavsiyem spesifik ekran tasarlayıp bilgi girişini istediğiniz şekilde kontrollü yaptırmanız yönünde. İzleme için ise ListView en esnek araçlardan birisidir.
hasanalikaya
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hasanalikaya »

StringGrid kullanmağa çalışıyorum fakat FMX ortamında çalışmıyor. VCL uygulamalarında sorunsuz çalışıyor. Fakat StringGrid de fmx uygulamada çalışmadığı halde aynı projem TMSFMXGRID uyguladığımda sorunsuz çalışıyor. Ben projelerimde genelde delphi tools kullanmağa özen gösteriyorum. yıllar önce delphi 7'de özel skin kullandım report kullandım daha sonra delphi 2010 da bu toolların benim delphiyi desteklemediğin gördüm. Çok sıkıntı yaşadım. Şimdi delphi 12.1 kullanıyorum bu sebeplerden dolayı delphi Tool'larını kullanmak istiyorum. StringGrid delphi 12.1'in kendi tool u. Teşekkür ederim.
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Her bileşen her platformda çalışmayabilir.
Ayrıca FMX destekliyor olması FMX içindeki tüm platformları destekliyor olması anlamına da gelmiyor. Bazı bileşen/kütüphaneler FMX ortamında sadece MacOS ve Windows destekliyorlar. TMSFMXGRID kullanmadım. Ancak Android/iOS desteği olmayabilir. Dökümanlarını incelemeniz gerekir.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

3.party component kullanmanın, heleki source ları yoksa bu riski var. vcl yada fmx hepsi için geçerli.
Şuan bana "uydurma" sistem gelse de, Çoklu platformlar için web application lar geliyor. platform bağımsız ama browser çerçevesinde.
Oda javaScript bilmek gerektiriyor.
Ben UniGUI den tarafım, Ankara'da iran asıllı bir arkadaş, sencha kullanıyor, mayki soft ta gidişatın otarafa kayacağını bildiğinden sanırım, sencha yı aldı, ben bu haberden sonra 1-2 yıla kadar delphi standartlarına web app da eklenicek sanırım yada sencha yı da kaptırlar diyordum ama ikiside henüz olmadı şimdilik. Ama buda kötü, gelişme yoksa neden para kaybedelim deyip kapatabilirler.
unigui ye dünya da tek, ti ama tms arayaı kapattı ve Farşad böyle giderse kaybedecek, tms geçecek. tms de aynı kodunuz her yerde çalışabiliyor, %100 olmasada rasperrypi dahil.
diğer taraftan lazarus var, onun çalışmadığı yer yok dersek yalan olmaz. güzel tarafı IDE yi de oraya kurup o platformda geliştirebiliyorsunuz. Ama web app yok. yani unigui yada tms nin web core çalışmaz, source yok ikisindede. Lazarus ise source olmadan build etmez.

benim önerim çoklu ortam için unigui. WEB bilgisi gerekiyor, çok iyi olmasada JS, html, css bilmek gerek. telefonlar için sdk larla uğraş, en ufak güncelleme için adamların store una yükle, yada her telefona yükle, telefon versiyon farkları vs. diğer tarafta ise, browser ki ondanda neden bilmem her yerde crome browser, yani tek ortam
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!