Merhabalar,
Uygulamaya giren kullanıcı sayısını takip edebilmek için uygulamaya giriş yapan her kullanıcıyı bilgisayar adı ve kullanıcı bazında bir tabloya yazıyorum ve birbirinden farklı olan kullanıcıları sayıyorum. Buraya kadar gayet iyi görülüyor fakat eğer kullanıcı uygulamayı kapatmadan bilgisayarı kapatırsa veya farklı bir durum nedeniyle uygulama askıda kalırsa eğer sistem çöküyor. Buraya kadar yazdıklarımdan sanırım gelecek olan soruyu anlamış olmalısınız. Ağ üzerinde gerçekten aktif olan çalışan uygulama sayısını nasıl öğrenebilirim ? Şimdiden herkese çok teşekkürler.
Not. Aktif kullanıcıları yönetebileceğim farklı bir yöntem öneriniz olursa paylaşabilirseniz sevinirim.
Ağ üzerinde uygulamamı kullanan aktif kullanıcı sayısı öğrenme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Ağ üzerinde uygulamamı kullanan aktif kullanıcı sayısı öğrenme
Merhaba,
- Lisans sunucu geliştirip bağlı olan aktifleri oradan takip edebilirsiniz. Bağlantı kopunca lisans sunucu algılayacağı kod olması gerekir.
- FirebirdSQL kullanıyorsanız aktif bağlantılar tablosundan bağlantı bilgilerini okuyabilirsiniz. Bu tüm bağlantıları gösterir. Bilgisayar başına öğrenmek adına IP numarası bazında gruplayabilirsiniz.
Bunun dışında da çok farklı bir yöntem aklıma gelmiyor.
Veritabanına kayıt sorunlu. Çünkü bağlantı kapatılması her zaman normal olmaz. Anormal durumlarda fazla bağlı kişi var diye görürsünüz. Gerçeği yansıtmaz.
- Lisans sunucu geliştirip bağlı olan aktifleri oradan takip edebilirsiniz. Bağlantı kopunca lisans sunucu algılayacağı kod olması gerekir.
- FirebirdSQL kullanıyorsanız aktif bağlantılar tablosundan bağlantı bilgilerini okuyabilirsiniz. Bu tüm bağlantıları gösterir. Bilgisayar başına öğrenmek adına IP numarası bazında gruplayabilirsiniz.
Bunun dışında da çok farklı bir yöntem aklıma gelmiyor.
Veritabanına kayıt sorunlu. Çünkü bağlantı kapatılması her zaman normal olmaz. Anormal durumlarda fazla bağlı kişi var diye görürsünüz. Gerçeği yansıtmaz.
ertank merhaba,
Öncelikle yardımınız için teşekkür ediyorum. SQL database kullanıyorum bu bilgiyi vermeyi unutmuşum. Lisans sunucu geliştirmekten bahsetmişsiniz fakat bunu nasıl yapmalıyım kafamda tasarlayamadım. Bununla ilgili sitede veya sizin gönderebileceğiniz bir örnek var mı acaba ?
Öncelikle yardımınız için teşekkür ediyorum. SQL database kullanıyorum bu bilgiyi vermeyi unutmuşum. Lisans sunucu geliştirmekten bahsetmişsiniz fakat bunu nasıl yapmalıyım kafamda tasarlayamadım. Bununla ilgili sitede veya sizin gönderebileceğiniz bir örnek var mı acaba ?
Merhaba,
En basitinden TCP/IP server port dinler.
Bağlantı olduğunda aktif lisans sayısı artar.
Bağlantı kopunca düşer.
En basitinden TCP/IP server port dinler.
Bağlantı olduğunda aktif lisans sayısı artar.
Bağlantı kopunca düşer.
Baslangic olarak bir timer icinde ornegin 3 saniyede bir o tablonuza kayit eklenmesini yada guncellenmesini saglayabilirsiniz. Sayarkende 5 dakikadan eski kayitlari dikkate almazsiniz.