Delphi 12.1 Android API 34

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ertank
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1657
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Delphi 12.1 Android API 34

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,
Logcat tüm işletim sistemi ve tüm uygulamaların log kayıtlarını gösterir. Siz "hata" olarak filtrelediğiniz zaman telefondaki herhangi bir uygulamanın/sistem işleminin hata kayıtlarını da görürsünüz. Fitreleme yaparken logcat içinde sadece uygulamanıza ait logları filtreleyin. Uygulamanızın "com.domain.uygulama" benzeri sistemde tekil olan bir adı vardır. Doğru alan ve değer ile filtreleme yaparsanız sadece uygulamanızın kayıtlarını görürsünüz.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2357
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Delphi 12.1 Android API 34

Mesaj gönderen freeman35 »

Ben hiç mobil uygulama denemedim, fikir yürütüyorum.
Kullandığın componentlar varsa onlar yeni android sürümünü destekliyor olabilir? log dosyasında şaomi java kütüphanesinde ki java kodlarında hata görünüyor. sdk lar ve/veya kullandığın bileşenlar, kullandığın şaomi os ile uyumlu mu? kontrol etmende fayda var.

yeni proje ye eskisindeki componentlar tek tek ekleyerek, ve her eklediğin component ın eventlerini tek tek ekleyerek, yada eski projendeki componentlardaki eventleri tek tek iptal ederek, hatayı bulabilirsin.
Beyaz ekran dediğine göre muhtemelen create edilme sırasında hata veriyor olabilir. db kullanıyorsan db ye bağlanma sırasında olabilir.

son öneri, programa kendin bir log ekle, bir ini file a, çalışan ilk satırdan itibaren, her komuttan önce bir sayı ekle, 1,2,3... vs hata aldıktan sonra bu log dosyana bak, orda gördüğün son sayı, çalıştırılmış son komuttan sonra yazılacağından, bir sonraki komut hata olan satırdır.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Cevapla