Ses sinyali analizi

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
smyya
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 03 Şub 2023 02:58

Ses sinyali analizi

Mesaj gönderen smyya »

Delphi üzerinden sinyal alıp fft'ni nasıl alabilirim?
Kullanıcı avatarı
delphiyazar
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 26 Tem 2023 01:39

Re: Ses sinyali analizi

Mesaj gönderen delphiyazar »

Delphi programlama dili ile sinyal almak ve FFT (Hızlı Fourier Dönüşümü) uygulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Giriş cihazını (mikrofon, ses kartı vb.) açan bir Delphi bileşeni kullanın ve sinyal değerlerini çekin. Örneğin, Indy (Internet Direct) bileşenlerinden biri olan TIdUDPServer bileşeni kullanarak UDP (User Datagram Protocol) üzerinden sinyal gönderen bir cihazdan veri alabilirsiniz.

2. Aldığınız sinyal verilerini tutacak bir dizi (array) oluşturun. Bu diziye sinyal verilerini ekleyin.

3. FFT uygulayacağınız dizi üzerinde işlem yapmak için Delphi'nin Math ve FftReal unit (birim)lerinden yararlanabilirsiniz. FftReal ünitesi, Delphi için hızlı FFT işlevleri içerir.

4. FFT işlemini gerçekleştirmek için bir TButton bileşeni ekleyin ve tıklama olayında FFT işlemini başlatan bir işlev tanımlayın.

5. FFT işlevi için öncelikle FftReal unitindeki TRealFFT sınıfından bir örneği oluşturun. Bu nesne, FFT işleminin boyutu ve FFT türü gibi parametreleri belirlemenizi sağlar.

6. Oluşturduğunuz TRealFFT nesnesinin işlem yapacağı dizi ile InitialFFT fonksiyonunu çağırın. Bu fonksiyon, FFT için gerekli hazırlığı yapar.

7. Ardından, ForwardFFT fonksiyonunu çağırarak FFT işlemini gerçekleştirin.

8. Gerçekleştirdiğiniz FFT işleminin sonucunu tutacak başka bir dizi oluşturun ve FFT sonucunu bu diziye kopyalayın.

9. FFT sonucunu işlemek için bu diziye görsel bir grafik arayüzü ekleyin ve FFT sonucunu grafik üzerinde gösterin.

Bu adımları takip ederek Delphi programlama dili ile sinyal alabilir ve FFT işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, sinyal işleme konusunda detaylı bilgi ve deneyim gerektirdiğini unutmamalısınız.
-----------------------------------------
http://puyafar.blogfa.com
Cevapla