A406_D41.LIB

C, C++ ve C++ Builder ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

A406_D41.LIB

Mesaj gönderen quasi »

Merhaba;

Win XP İngilizce kullanıyorum. Turbopower in hiçbir bileşenini kurmadım. Kurmayada çalışmıyorum. Sadece Comport 2.64 bileşenini kurdum. Daha önce yazmış olduğum programın kodlarını derlemeye çalışırken, aşağıda ki hata mesajını alıyorum:
"[Linker Fatal Error] Fatal: Unable to open file 'A406_D41.LIB'"
Turbopower bileşenini kurmuyorum. Daha yazmış olduğum program sadece ComPort 2.64 kullanıyordu. Eski yazmış olduğum programı bir türlü compile edemiyorum. WinXP ve C Builder sıfırdan yeniden kurduğumu belirtmek isterim.
Hayrına bir akadaş bana A406_D41.LIb dosyasını emailleyebilir mi?
:oops:
İyi Çalışmalar..

bilalcakmak@yahoo.com
Quasi Infinity
in Denizli
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

A406_D41.LIb dosyası Turbo Power Async Pro 4.06 nın bir dosyası...

async pro yu kurman gerekiyor kısaca. sitede 3. parti bileşenler kısmında link i var...

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quasi »

Merhaba;

Fakat async pro ile hiç ilgim olmadı. C-Builder 6.0 ile otomatik mi yükleniyor???
Quasi Infinity
in Denizli
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

projende uses kısmında Aproya ait unit isimleri kalmıs olabilir.
Aproya ait tum unitleri sil eger hala bilgisayarında duruyor ise
projeni derlerken fazlalık unitleri bot found mesajıyla bildirmesi lazım
bir de bu sekilde dene
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quasi »

Merhaba. async pro`yu C-Builder 6.0 için kurdum. A406_R61 ve A406_D61 kurdum. Fakat problemim çözülmedi.

A406_D41 kurmak istediğimde şu hatayı veriyor:
[Linker Fatal Error] Fatal: Unable to open file 'DESIGNEDITORS.OBJ' yine dosya hatasıyla karşılaşıyorum.

Arkadaşım uses kısmına bakacağım. Çözüm olsun olmasın cevap yazacağım. Önerin için teşekkürler.
Quasi Infinity
in Denizli
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quasi »

merhaba..
Projede Aproya ait hiçbir unit dosyası yok. Aslında hata şekli değişti. Ben ComPort componenti içinden bir kaç satırı inactive etmişim. Onları aktifleştirince şu hata ortaya çıktı:

[C++ Error] CPort.hpp(686): E2238 Multiple declaration for '_fastcall EComPort::EComPort(int)'
[C++ Error] CPort.hpp(677): E2344 Earlier declaration of '_fastcall EComPort::EComPort(int)'
[C++ Error] CPort.hpp(704): E2238 Multiple declaration for '_fastcall EComPort::EComPort(int,int)'
[C++ Error] CPort.hpp(676): E2344 Earlier declaration of '_fastcall EComPort::EComPort(int,int)'
İki defa deklare edilmiş. Daha önce böyle bir hata ile karşılaşmıştım. Bu forumda bunu sormuştum. Comportun program içinde Close ile kapatmamı önerdiler.
Başka bir tavsiyeniz var mı?
İyi Çalışmalar...
Quasi Infinity
in Denizli
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quasi »

Arkadaşlar hala sorunumu çözemedim. Bir üsteki hatalardan kurtuldum Fakat yine A406_D41.LIB hatası alıyorum. Bu dosya elinde olan varsa bana email atabilir mi?
İyi Çalışmalar...
Quasi Infinity
in Denizli
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

"Sadece Comport 2.6 kurdum" dediğiniz denemenizde kullandığınız tüm projelerinizin, proje bilgilerinin tutulduğu *.bpr dosyalarında gerekli değişiklikler builder tarafından itinayla yapıldığı için birdahaki kurulumlarda bu projeleriniz ilgili dosyayı arayacaktır. Bu son derece normal bir durum. Aslında siz öyle istediniz diye oluşan bir durum.
Her ne kadar bazı özellikler varsayılan olarak gelsede siz değiştirmediğiniz için kullandığınız projelerinizde bu özellikler kullanılıyor.
Sizin durumunuz böyledir demiyorum. Ancak sizin durumunuz bende böyle olduğu izlenimi bıraktı.
Nasıl düzeltebiliriz :
Bu iş için iki seçeneğimiz var.
1- *.bpr dosyasını bir metin editörüyle (kişisel tercihim Edit Plus) açıp bahsettiğiniz dosya isimlerinin hepsini silmeniz. (builder kapalı iken ve bir yedeğini aldıktan sonra)
2- Project -> Options -> Packages -> Build with runtime packages
Caption lu CheckBox = false
Ok butonu ile çıkıp F9 a basmanızın ardından projedeki tafralar atılır.
Bu şekilde olmazsa Linker tabındaki Use dynamic RTL Caption lu CheckBox = false

Proje derlendikten sonra aynı işlemleri geri alıpta kayıt ederseniz 1. maddedeki değişiklikler builder tarafından yapılacaktır.

diye düşünüyorum...[/quote]
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

quasi yazdı:merhaba..
Projede Aproya ait hiçbir unit dosyası yok. Aslında hata şekli değişti. Ben ComPort componenti içinden bir kaç satırı inactive etmişim. Onları aktifleştirince şu hata ortaya çıktı:

[C++ Error] CPort.hpp(686): E2238 Multiple declaration for '_fastcall EComPort::EComPort(int)'
[C++ Error] CPort.hpp(677): E2344 Earlier declaration of '_fastcall EComPort::EComPort(int)'
[C++ Error] CPort.hpp(704): E2238 Multiple declaration for '_fastcall EComPort::EComPort(int,int)'
[C++ Error] CPort.hpp(676): E2344 Earlier declaration of '_fastcall EComPort::EComPort(int,int)'
İki defa deklare edilmiş. Daha önce böyle bir hata ile karşılaşmıştım. Bu forumda bunu sormuştum. Comportun program içinde Close ile kapatmamı önerdiler.
Başka bir tavsiyeniz var mı?
İyi Çalışmalar...
Bu gözümden kaçmış.
Buradaki multiple declaration sizin düşündüğünüz anlamda değil.
Yani aynı iki fonksiyon ayrı ayrı yerlerde iki kere deklare edilmiş anlamına gelmiyor. tabii siz böyle anladıysanız.
buradaki durum isim uzayı çakışması ile ilgili.
Yani aynı isim uzayında aynı adlı iki fonksiyon var. bunlardan hangisini kullanacağı açık değil. böyle durumlarda derleyici sizin aldığınız hatayı verir.
Çözüm olarak
derleyiciye hangi fonksiyonu kullanması gerektiğini yazmanız gerekir.
örneğin iki adet create() fonksiyonumuz olsun birisi sınıf1 e kayıtlı diğeri sınıf2 ye
derleyiciye hangisini kullanması gerektiğini
Sinif1::Create();
veya
Sinif2::Create();
şeklinde yazarak açıklamalıyız.
Doğrudan Create() şeklinde3 kullandığınızda isim uzayları önceden tanımlanmamışsa multiple declaration hatası verecektir.
using namespace xxx
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
quasi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quasi »

Arkadaşım yardımın teşekkür ederim. Dediğiniz doğru.ComPort bileşenini bir başka programram unit`inden referans alarak çalıştırmışım.Ayrıca birde kendi unitleri içinde de tanımlı. Galiba bu nedenle hata veriyordu...

İyi Çalışmalar...
Quasi Infinity
in Denizli