sistem tarih ve saat bilgisini almak

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
AfterPost
Üye
Mesajlar: 140
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

sistem tarih ve saat bilgisini almak

Mesaj gönderen AfterPost »

Kod: Tümünü seç

      IF (NEW.TARIH IS NULL) THEN 
      BEGIN
       NEW.TARIH = CURRENT_DATE;
       NEW.SAAT = CURRENT_TIME;
      END
daha fonksiyonel olması için tr ye sistem tarih ve saat bilgisini almak istedim
fakat şu şekilde çıktı veiyor
TARIH : 12.13.1899
SAAT :00:00:00
doğrusu nedir bilen varsa yazarsa çok mutlu olurum , herkese saygılar
ertank
Üye
Mesajlar: 1536
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: sistem tarih ve saat bilgisini almak

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

TARIH alanı DATE türünde ve SAAT alanı TIME türünde ise her ikisini de CURRENT_TIMESTAMP değerine eşitlemeyi deneyebilirsiniz.
AfterPost
Üye
Mesajlar: 140
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: sistem tarih ve saat bilgisini almak

Mesaj gönderen AfterPost »

verdiginiz degerli bilgi için teşekkürler
Cevapla