formlar arası veri aktarma

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
programcı26
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 03 Nis 2022 09:07

formlar arası veri aktarma

Mesaj gönderen programcı26 »

Arkadaşlar form 5 den form 6 ya aktarma işini yaptım fakat form 5 deki bilgileri veri tabanına aktarıp veri tabanından silmeden ama form 5 deki db grid te silip form 6 aktaracak form 6 ya kayıt ettikten sonra form 6 daki veri tabanına kayıt edecek ve db grid dede kalmayacak yardım eder misiniz
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3077
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: formlar arası veri aktarma

Mesaj gönderen sabanakman »

Aynı tabloya bağlantı yapıyorlarsa tek TDataSource bileşeni kullanın siz hiç bir şey yapmadan iki formda da aynı anda değişiklikler görülecektir.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
programcı26
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 03 Nis 2022 09:07

Re: formlar arası veri aktarma

Mesaj gönderen programcı26 »

arkadaşlar verileri aktarıyorum veri tabanına kayıt ediyor ve dp gride de görülüyor fakat kayıt edip programdan çıktıktan sonra tekrar programa giriyorum dp grid de gözükmüyor yardım eder misiniz
ertank
Üye
Mesajlar: 1518
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: formlar arası veri aktarma

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,
Öncelikle projenizi hiç bilmeden yardımcı olmak mümkün değil. Soru sorarken spesifik bilgi vermeniz gerekir. Aşağıdaki bilgileri paylaşabilir misiniz?
- Kullandığınız Delphi sürümünü,
- Kullandığınız Veritabanını,
- Sorun yaşadığınız kod örneği
Cevapla