USB PORTUYLLA BAGLI CIHAZLARA NASIL BAGLANIRIZ;NASIL YONETIRIZ BILGISI OLAN VARMI ACABA,
DIREK ASSEMBLER KODLARIYLA BILEN VARSA DAHA MAKBULE OLUR:TAPRO FILAN KULLANMAK ISTEMIYORUM.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM...

TESEKKURLER...
Forumda arama yaptınız mı?aegean yazdı: 20 Mar 2022 11:10 Usb portdan veri almak konusunda ben de bayagı dertliyim usb barkode okuyucuların okudugu veriyi almak ve programda kullanmak (klavyeden okuma ile bagımsız olarak) için cok ihtiyacım oldu sorunu cozemeyince daha pahalı usb den baglanıp rs232 convert eden driverli bir versiyon kullandık. Ama bunu delphi le cozememek gercekten can sıkıcı.
Evet rs232 kullamak kolay ve serial ozelligi olan cıhazlar sorunu cozuyor ama neden usb bir cihazı kontrol edecek componentlerimiz yokki veya eger uğrastıgınız konu ile anlasıldıgı kadarıyla sız usb portdan veri okuyabiliyorsunuz sanırım bunu ne ile yapıyorsunuz? Eğer bu işi yapabilecek kolay kuıllanımlı bir component varsa almak da isterim aslında.Fakat sizin baska önerileriniz varsa sizi can kulagı ile dinlerim hocam
Kolay gelsin yi çalışmalar dilerim
Cok tesekkür ederim cok faydalı oldu ben forumda devamlı olarak barcode okuyucu diye arattım meger konu karekod okuyucu olarak acılmıs o yuzden bulamamısım ilginize ve yardımıza minnettarımertank yazdı: 21 Mar 2022 01:09
Forumda arama yaptınız mı?
Örneğin burada barkod okuyucu cihaz tespiti ile ilgili örnek var.
viewtopic.php?t=37898