Paradox veritabanını PostgreSQL olarak değiştirmek?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
savcihasan
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 01 Ara 2018 02:29

Paradox veritabanını PostgreSQL olarak değiştirmek?

Mesaj gönderen savcihasan »

Merhaba arkadaşlar,
benim hobi olarak başladığım ve yaklaşık 10 yıll boyunca ara ara yazılımını yaptığım bir restaurant otomasyon programım var. takıldığım yerlerde delphiturkiye.com aracılığı ile sizlerin yardımıyla çok şey öğrendim. eskiden çalıştığım şirkette yazılım mühendisi olan patronum benim bu konu ile ilgili olmam sebebiyle bana delphi 7 ve paradox u anlatmıştı. bende uğraşırken uğraşırken bayağı bir yol kat ettim.piyasada bulunan çoğu programa eş değer diyebilirim. program çalışıyor. ancak zamanla paradoxun kolay bozulabilen bir veritabanı olduğunu anladım ama ben yazılımı çoktan tamamlamıştım bile. veritabanı değişikliğini iş işten geçtikten sonra değiştirmek geldi aklıma. (keşke ilk başka veritabanı ile başlasaydım diye çok düşündüm.) yazılım güzel ancak veritabanıda güzel olsa 10 numara olur diye düşünüyorum.PostgreSQL e geçiş yapmak mümkün mü .. bu süreç zormu yeniden mi yazmak lazım yazılımı? genelde datasource table. query kullandım yazılımda.standart paradox için kullandığımız tablolar diyeyim.bde ile kullanıyorum. PostgreSQL i kurup önce tabloları oluşturup sonrada normal table ve query de bağlantı sağlayabilirmiyim.
bu konudaki düşüncelerinizi önerilerinizi öğrenmek istiyorum.
Saygılarımla
HASAN SAVCI
anemos
Üye
Mesajlar: 110
Kayıt: 02 Nis 2007 07:51
Konum: Sakarya / Hendek

Re: Paradox veritabanını PostgreSQL olarak değiştirmek?

Mesaj gönderen anemos »

Merhaba.
Mevcut paradox tabloları ile aynı yapıda PostgreSQL tabloları oluşturursanız query'lerde köklü değişiklik gerekmeyeceğini düşünüyorum.
Yalnız, PostgreSQL Windows server versiyonunda "i,İ,ı,I" harfleri ***kendi aralarında*** hatalı sıralanıyor. Linux Server versiyonunda bu problem yok. Eğer "sort" işlemi çok önemli ise restaurant programı için olmasa bile sonraki projelerinizde bunu göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Cevapla