Programa yönetici izni vermek.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Programa yönetici izni vermek.

Mesaj gönderen Shou »

Merhaba arkadaşlar yeni oluşturduğum proje'de yönetici olarak izin veriyor fakat kendi projeme kodları eklediğimde yönetici izni vermiyor bu sorun neyle alakalı olabilir yeni projeyi ek'te paylaşıyorum kodlar,

Kod: Tümünü seç

{$R 'uac.res' 'uac.rc'}

uses
 Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
 Dialogs,WinSvc;
WinSvc eklendi.

function IsAdmin(Host : string = '') : Boolean;
var
 H: SC_HANDLE;
begin
 if Win32Platform <> VER_PLATFORM_WIN32_NT then
   Result := True
 else begin
   H := OpenSCManager(PChar(Host), nil, SC_MANAGER_ALL_ACCESS);
   Result := H <> 0;
   if Result then
     CloseServiceHandle(H);
 end;
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
t:TTokenInformationClass;
begin
if IsAdmin then begin
ShowMessage('Yönetici olarak açıldı.');  halt; exit;
end else
ShowMessage('Kullanıcı modu olarak açıldı.'); halt; exit;
end;
Delphi 7 kullanıyorum yeni proje yapıyorum hiç bir sorun yok ama kendi projem'de eklediğimde olmuyor neden olabilir?

Teamwiewer veya alpemix ile bakabilirseniz çok sevinirim.
Dosya ekleri
uac.zip
(168.99 KiB) 139 kere indirildi
ertank
Kıdemli Üye

Re: Programa yönetici izni vermek.

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Örnek kodlar sorunuza eklediğiniz projenin içinden alınmış. Siz "mevcut" uygulamanızın çalışmadığını belirtmişsiniz. Mevcut uygulamanızın ilgili bölümlerinin kodlarını paylaşabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Mesaj gönderen Shou »

Sorunu çözdüm, sorun ana formun uses'larında "xpman" vamış onu silince düzeldi.

çok teşekkür ederim arkadaşlar.
serince
Üye

Mesaj gönderen serince »

selamlar bende aynı durumdan muzdaribim ekdeki dosyaya baktım uses' inde xpman olmadığı halde çalıştırıldığında yönetici yetkisi istiyor programın yönetici yetkisi istememesi ve yönetici yetkisiyle çalışmasının yolu yokmudur?
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Eğer Windows işletim sistemi üzerinde UAC denetimi kapatılır ise yönetici yetkisi ile yetki onayı istemeden çalışır. Bunun kodlama ile ilgili bir kontrolü yoktur. Microsoft'un kendi uygulamaları dahi gerekli olduğuda yönetici yetkisi isterler.
serince
Üye

Mesaj gönderen serince »

işin mantığını anlayabiliyorum anlayamadığım şey ise bazı programların örneğin antivirüsler gibi programların kurulum esnası' nın haricinde hiçbir yetki istemeden her istediğini yapabilmeleri örneğin uzun zamandır sistem düzenleme ve hızlandırma projem var ve bu bilgisayarımı sürekli anlık olarak zinde tutmamı sağlıyor fakat ben bunu her seferinde yönetici izni vermek durumundayım benim için çok zor değil ama ben bunu nette paylaşmak istesem düşünün kullanıcılar için nekadar sıkıcı bir durum olurdu veya antivirüslerin o yüzden anlayamadığım şey uac değil bazı programların bunu nasıl yapabildiği bu konuda ne yapmam gerekiyor microsoft' tan bunun için lisans falanmı alınıyor acaba?
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Antivirüsler servis olarak çalışırlar. Bizim gördüğümüz ve kullandığımız kısım kullanıcı arabirimi olarak tasarlanmıştır. Kullanıcı arabirimi servis üzerinden işlemlerin bazılarını gerçekleştirir.

Diğer bazı programların da izledikleri yol bu şekildedir.
serince
Üye

Mesaj gönderen serince »

servis konusunda bir bilgim yoktu biraz araştırıp deneme yaptığımda servisten diğer admin yetkisi gerektiren programı uac devreye girmeden çalıştırdım uzun zamandır sıkıntısını çektiğim bu sıkıntı hakkında inanın çok yardımcı oldunuz allah sizden razı olsun teşekkürler