xozcanx yazdı:Hocam kendilerine kocaman bir açık kapı bırakmışlar gibi, kullanıyoruz fakat ne kadar güvenilir düşündürücü tabi :/
"güvenilir" hangi anlamda? sağlamlık dersen ben son derece memnunum, interbase in firebird e döndüğü ilk zamanlar bir test yapmıştım, bir kısır döngü ile db ye 2 field kaydediyordu biri tarh diğeride bu tarihin integer hali, ayrıca fieldlarda index tanımlıydı. döngü içerisindeyken her türlü işkenceyi yapmıştım, programı kestim, vs. ne db de hasar oldu nede indexlerde sıkıntı çıktı. en son testim ise arkadaşlarla dalga geçer mahiyette pc nin fişini çekmiştik

bu güne kadar db nin bozulduğunu hiç görmedim.
Sadece bir kez olmuştu, müşterimde online ups olmasına rağmen makine resetlenmişti ve db bozulmuştu. repair etmeyle uğraşmamıştım, yedekten devam etmişlerdi ama ben emin olmak için testleri yaptım. Bir dahada db nin bozulması ile karşılaşmadım. hdd bozulmadıysa, bad sector vs gibi hiçbir sıkıntı çıkmaz. limbo transaction vs hatalar firebird ün suçu değil tamamen tasarım hatasıdır, buna rağmen genede çalışır. benim içinde bu önemli. yani veri kaybı yoksa, gerisi halledilir.
Diğer manada security diyorsanda, bu işte hem fikir olmakla beraber, sorumluluk kullanıcaya aittir deyip sorumluluktan kurtulmakta hakklılık payı var. kişi server ını sahip çıkamıyorsa benim suçum ne? meta data içinse evet benim içinde can sıkıcı, benim çözüme benzer yöntemim sp, trigger ve functionların source larını siliyorum, table yapsınıda çözenler kullansınlar zaten
Beleşe bundan iyisi şamda kayısı, ( şam diye bir yer bırakmadılar ayrı konu

)