cxGrid hücre içinde resim gösterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
underwater
Üye

cxGrid hücre içinde resim gösterme

Mesaj gönderen underwater »

Arkadaşlar merhaba;

Delphi 7 MS SQL kullanıyorum.
Database içerisine image tipinde kaydettiğim resmi cxGrid içinde aşağıdaki gibi göstermek istiyorum fakat beceremedim.

Resim

Nasıl yapabilirim acaba?
underwater
Üye

Re: cxGrid hücre içinde resim gösterme

Properties:Image
GraphicsClassName:TdxSmartImage

değerleriyle database deki blob(image) alanı direkt gösterebiliyormuşuz.
erolturk
Üye

Mesaj gönderen erolturk »

Merhaba !

Resimleri veri tabanında çekerek sorun halletmişsiniz. Fakat bu yöntem veri tabanınızı zamanla çok yoracaktır. Nihai kullanıcının büyük boyutlu bir image kaydettiğini düşünün. Programınız çok yavaşlayacaktır. Bana sorarsanız, resimdeki grid i döngü ile doldurun. döngü esnasında sıra image nin kolonuna gelince bir link ile daha önceden kayıt olmuş bir resmi yükleyin. (c:\myProject\Balik1.jpg vb)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

erolturk yazdı:Resimleri veri tabanında çekerek sorun halletmişsiniz. Fakat bu yöntem veri tabanınızı zamanla çok yoracaktır.
Bu çok tartışılan bir konudur. Kişisel fikrimce günümüz veritabanları ve donanımları resim (ve dosya) kaydetmek için yeterli güce sahiptir. Ben her zaman her türlü veriyi veritabanına kaydetmeyi tercih etmişimdir.

Ayrıca eğer dosyaları bir klasöre kaydederseniz güvenlikten ödün vermiş olursunuz. Çünkü bir kullanıcı o klasöre gidip tüm resimleri silebilir.

Ayrıca MS-SQL Server gibi ileri düzey veritabanları belli bir KB'den (ayarlanabiliyor) daha büyük image (blob) ve text (memo) türündeki verileri bir klasöre dosya olarak kaydetme özelliği sunuyor. Tabi bu işlemi son kullanıcıdan habersiz yapıyor. Siz yine veriyi SQL ile çekiyorsunuz.

Son olarak veritabanını tasarlarken image (blob) türündeki veriler için ayrı bir tablo açıp bu veriyi ihtiyaç olduğunda çağırmakta fayda var. Hem bu şekilde bu veriyi ana MDF dosyamız haricinde ayrı bir NDF dosyasında bulundurma imkânımız olur.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
underwater
Üye

Resim yükleme sırasında çözünürlüğü kontrol ederek her resme izin vermemiştim. Ayrıca sadece JPG kabul ettiğim için sorun olmaz diye düşündüm. Database i şişirdiği doğru fakat bazen mecbur kalıyoruz.