TurboCocoa Beta

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

TurboCocoa Beta

Mesaj gönderen AliZairov »

Merhaba. FireMonkey tarafında sıkıntı çekiliyor malum. Delphi için TurboCocoa ismimli bir eklenti geliştirmişler. Eklenti sayesinde Android, iOS ve Mac için native uygulama geliştime olanağı sağlıyor. Farkı tasarım ilgili geliştirici araçlarıyla yapmanız ve delphi ile kodlamanız. Şu an Beta ve ücretsiz. İndirmek ve bilgi almak için sitesini ziyaret ede bilirsiniz. http://www.turbococoa.com

Not: Android kullanmak için DX versiyonu destek veriyormuş ama XE8 listesinde gözüküyor.
En son AliZairov tarafından 20 Nis 2016 05:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Re: TurboCocoa XE8 & DX Beta

Mesaj gönderen RADCoder »

Paylaşımın için teşekkürler Ali. FMXExpress sayfasından banada bildirim geldi, indirdim ama deneme şansım olmadı.
En önemli kısmı şu, acaba Adnroid Studio tarafındanmı apk oluşturuyor, yoksa RAD Studio kendi apk'sinimi oluşturuyor.
Tabi burdaki önemli mesele, apk böyutu..
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Merhaba. Derleyen Delphi. Apk boyutunun düseceğine eminim. Çünkü bunların yöntemini ben kaç defa consol projede denedim. Apk en çok boyut artışını FMX.Forms veriyo. Onu silersen .so sadece opengl kütüphaneleri kalır. Android için DX versiyon kullanmak mümkünmüş. Ben XE8 denedim derlemedi.
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Mesaj gönderen RADCoder »

Bu arada Delphi 10.1 Berlin yayınlandı..
Bu gün denemeyi planlıyorum.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Merhaba. TurboCocoa demo HelloAndroid projesin derledim ve test yaptım. Sadece normal halde 3.1mb google jarlar kaldırınca 2.2mb apk boyutu. Hız farkı var FM ile arasında. Genymotion ve SDK Emulatör çalıştırmıyor cpu nedeniyle.