Compenent Yükleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Compenent Yükleme

Mesaj gönderen husonet »

Arkadaşlar bana Component yüklemeyi tarif edebilirmisiniz. ADVEDIT bileşenini yüklemeye çalışıyorum problem çıkıyor.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

1.Eğer componentin kendi paketi varsa (*.dpk) open diyerek paketi açıp install ederek componenti yükleyebilirsin. Ama kurulan componenti kullanırken dcu dosyası bulunamadı hatası verir. dcu dosyalarını borland altındaki lib klasörüne kopyalamalısın veya tools->environment options-> library sekmesinde dcu dosyasının olduğu klasörün yolunu eklemelisin.
2.Eğer paketi yoksa, component->install component dedikten sonra pas uzantılı dosyayı seçerek install edebilirsin. (packet file name de dclusr.dpk yazar)
3.Eğer iki yöntemle de olmuyorsa (yani paket yok ve install edemiyorsun) ozaman kendi paketini oluştur.Bunu da: yine install component de ve into new package sekmesine gel. unit file name e componentin pas dosyasını seç, package file name olarak sen bir isim veriyorsun. Sonra 1. şıkkı uygula.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bunun bir standardı olmayışı çok kötü.

Bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için Teşekkür ederim.

İyi Günler
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bir standartı var zaten. Package'lar artık bir standart Delphi'de.

Birçok bileşen artık Setup'ı (kurulum programını) çalıştırdığınız zaman kendini component palette ekliyor.

ve dağıtılan bileşenlerin %99 unda bir readme.txt veya install.txt isimli bir dosya olup, adım adım nasıl kurulacağını anlatır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Vayy be :lol: hocam nerdeeeeen nereye... bu başlığı bir döküman ararken buldum. İçim bi hoş oldu. :wink: