SynEdit Kurulumu

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
d7new
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 06 Eki 2014 10:55

SynEdit Kurulumu

Mesaj gönderen d7new »

Yazdığım program için SynEdit kullanmam gerekiyor. Ama nasıl yükleyeceğimi bir türlü bulamadım. İnternette XE2 için bir kurulum videosu var fakat orada aldığı hatalarlarla benim aldığım hatalar aynı değil. Daha önce hiç komponent yüklemedim. Forumda da arama yaptım ama istediğim sonuca ulaşamadım. XE7 veya daha yukarısı için SynEdit komponentini nasıl kurabilirim?
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 121
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39

Re: SynEdit Kurulumu

Mesaj gönderen ihalilcoban »

Ben kurulumu Xe8 de yaptım herhangi bir sorunla karşılaşmadan. Kurulumu yapman için öncelikle https://github.com/SynEdit/SynEdit bu adresteki paketi indir ve şu adımları izle.
1. Öncelikle indirdiğin paketi zipten çıkar ve C:\Program Files (x86)\Embarcadero klasörüne kopyala.
2. SynEdit-master klasörüne sağ tıkla özellikler de. Güvenlik sekmesine tıkla orada düzenle butonu olacak ona tıkla. Açılan pencereden kendi kullanıcını seç User le başlayan. Tam denetim seçeneğini tıkla ve tama diyerek pencereleri kapat. Bu işlemi yapmanın amacı kullanıcı denetiminden dolayı klasöre yazma iznin olmayabilir. Windows 8 ve üstü sistemlerde kullanıcı denetimini kapatsan bile bu işlemi yapman gerekmektedir.
3. Delphi Xe8 (sende Xe7) i çalıştır Tool---> Options--->Library--->Library Path a SynEdit-master altında buluna bütün klasörleri ekle. Packages klasörünü ekledikten sonra aynı klasör içinde sürümüne uygun olan klasörü de ekle. Ekleme işlemi bittikten sonra yolların şu şekilde olmalı;
- C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\Demos
- C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\Packages
- C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\Packages\XE8
- C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\Source
- C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\SynGen
4. File--->Open e tıkla ve C:\Program Files (x86)\Embarcadero\SynEdit-master\Packages\XE8 klsörü içerisinde SynEdit Porject dosyasını seç ve tamam de.
5. Sağ tarafta SynEdit_RXE8.bpl üzerine sağ tıkla ve compile yap.
6. Hemen altında bulunan SynEdit_DXE8.bpl üzerine sağ tıkla ve install yap ve ekrana gelen uyarıya tamam deyip save all diyerek işlemi tamamla.
Bu şekilde kurulum tamamlanmış olacaktır. Umarım işine yarar.
Cevapla