Toplu Kurs Etkinliği

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 04:08

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Elestiriye degil kullandiginiz usluba benim tepkim, ki elestiri yapma hakkina sahip degilsiniz demedim, bu ithamlarla elestiri yapma hakkina sahip degilsiniz dedim ama hala ayni usluba devam etme ihtiyacindan olsa gerek dogru yorumlayamiyorsunuz bunu maalesef.
thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 770
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen thelvaci »

aLonE CoDeR yazdı:Elestiriye degil kullandiginiz usluba benim tepkim, ki elestiri yapma hakkina sahip degilsiniz demedim, bu ithamlarla elestiri yapma hakkina sahip degilsiniz dedim ama hala ayni usluba devam etme ihtiyacindan olsa gerek dogru yorumlayamiyorsunuz bunu maalesef.
Ben de bunun bir itham olmadığını söylüyorum; sanırım siz de bunu yorumlayamıyorsunuz. Ayrıca, üslup konusunda son derece hassas bir insanımdır; bilmem daha önce yazdıklarımı hiç incelediniz mi. Benim birilerini itham ettiğimi iddia ederek siz de beni itham etmiş oluyorsunuz bilmem farkındamısınız ?

Sadece gerçekleri yazdım, gördüklerimi ifade ettim; doğru söyleyeni kimse sevmez elbette bunu da bilirim yaşım ve tecrübelerim gereği.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 04:08

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Size gore itham olmayabilir ama ben itham olarak degerlendiriyorum, daha nazik bir dille olmasi gerektigini dusunuyorum bu ironinin. Ve sizi taniyorum hatta oyle ki programlama.com zamanlarindan. Size uslubunuzun hos olmadigi soyleniyor az bile yazdim diyorsunuz, kendinizle celisiyorsunuz boyle yaparak.
thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 770
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen thelvaci »

aLonE CoDeR yazdı:Size gore itham olmayabilir ama ben itham olarak degerlendiriyorum, daha nazik bir dille olmasi gerektigini dusunuyorum bu ironinin. Ve sizi taniyorum hatta oyle ki programlama.com zamanlarindan. Size uslubunuzun hos olmadigi soyleniyor az bile yazdim diyorsunuz, kendinizle celisiyorsunuz boyle yaparak.
Siz neden itham olarak değerlendiriyorsunuz ? Ben öğrenmeyenleri, öğretmeyenleri, konuyu okuduğu halde yorum dahi yazmayanları hedef almıştım. Siz de onlardan birisi iseniz evet sizi de hedef almış oluyorum o halde. Çeliştiğimi ifade etmişsiniz; aksine çelişmiyorum, verdiğim yanıtları inceler iseniz; inandığım şeyi yazdığımı göreceksiniz. Neye inanıyorum onu daha açık ifade edeyim madem:
  • Pekçoğumuz araştırmayı ve öğrenmeyi sevmiyoruz.
  • Pekçoğumuz bildiklerimizi kasten ve isteyerek başkaları ile paylaşmıyor.
  • Pekçoğumuz yeni şeyler öğrenmenin yersiz olduğuna inanıyor, mevcut bilgilerinin kendilerine yeteceğini düşünüyor.
  • Tüm bu sebeplerden ötürü; pek çoğumuz pek çok konuda bilgisiz.
  • Pekçoğumuz balık yemeyi seviyor ve istiyor; balık tutmayı öğrenmek isteyen sayısı inanılmaz derecede az.
  • Pekçoğumuz kendilerine balık verenlere teşekkür ediyor; balık tutmayı öğretmeye çalışanları ellerinin tersi ile itiyor.
  • Pekçoğumuz bildiğini sanıyor, ne kadar bilmediğinin farkında dahi değil.
  • Pekçoğumuz dini düşüncelerde hassas olduğunu ifade ederken; ilk emri ikra olan bir dinin emirlerini yerine getirmediğinden bihaber.
Liste daha da uzar gider.. Bu konularda haksızsın diyebiliyorsanız eğer; ben de susayım daha fazla yazmamayım. Eğer bu konularda haklı isem; o durumda az bile eleştirmiş oluyorum.

Ve en kötüsü; insanın kendisini tanıyamaması ve kendisinde bulunan hasletleri değerlendirememesidir. Hastalığın tedavisi için önce tanı gerekir. Hasta; hasta olmadığını iddia ediyor ise, iyileşmesi de mümkün olmaz. Kendimizi kandırmayalım, bende dahil pekçoğumuzun paçalarından cehalet akıyor. Ve bu oturarak, çaba sarfetmeyerek değişecek bir şey değil. Bu durum bu şekilde gittiği müddetçe, en ufak teknolojik ihtiyacımızı dahi yurt dışından getiririz; siber savaşlarda savunmasız kalırız; asla kendimize ait bir işletim sistemimiz olmaz; savunma sanayimiz ağır aksak ilerler, belki de ilerlemez; kendi ilacımızı yapamayız, kendi füzemizi kendi imkanlarımız ile %100 yerli olarak üretemeyiz; (Bknz. Füze ihalesinde hükümetimizin şart koştuğu madde)...

Daha da sayabiliriz; şimdi kendisine bu ülkeyi sevdiğini söyleyen bir insan yada islam dinine inandığını iddia eden bir insan nasıl olur da tüm bunları bildiği halde kendisini geliştirmek için çaba sarfetmez, öğrendiklerini paylaşarak Allah'ın ona bahşettiği ilmin zekatını ödemez ? Bunu anlaşılabilir kabul etmediğim için eleştiriyorum.

Belki ben bilmiyorumdur, gerek cehaletimden gerekse de az araştırmadan olabilir; bana gösterirmisiniz lütfen bu tarz derin konuları işleyen ülkemin insanlarının blog'larını yada paylaşımlarını. Sabahtan akşama kadar okumaya çalışacağım ve her zaman yaptığım gibi okuduklarımdan anladıklarımı insanlara aktarmak için yine gayret edeceğim.

Umarım daha açık olabilmişimdir.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 04:08

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Siz gosterdigim yere degil parmagima bakiyorsunuz, elestirmeyin demiyorum, uslubunuz hos degil diyorum, konu uzadi, kendi adima nokta koyuyorum, kalin saglicakla.
HardRaven
Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 09 Kas 2015 03:29

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen HardRaven »

Ya bakıyorumda tam pisiko analiz gerektirecek durumlar :) .
Eleştiri kişisel yada toplumun mevcut davranış biçimlerini doğru istikamette yönlendirmek yada bu durumdan incindiğini ifade için bir yol olarak kullanılır. Kişiyi hedef almayan ama geneli ifade eden eleştirilerde toplumu temsil rolünü üstlenen yada toplumun tamamının kendi gibi düşündüğünü yada olduğunu düşünen en kahraman Rıdvan tarafından göğüslenir. Fakat Rıdvan'ın toplum ile bağı o kadar kuvvetlidir ki (!). Artık bu eleştiriyi kişisel olarak algılar ve bu zülmü sonlandırmak için elinde olan olmayan tüm mekanizmalar ile tepki verir.

Durum tespit edebilmek adına kurduğum cümlelerden kimsenin alınmasını istemem.
Yıllardır programcıların ve son kullanıcıların arasında tercüman olan birisi olarak gördüğüm ve yaşadığım deneyimleri genelliyecek olursam. İyi niyetli ve gerçekten işini severek yapanlar da olduğu gibi saat 18:00 de evin yolunu tutan kendini geliştirmek noktasında ihtiyaç olmadıkça adım atmayan,'POINTER'ın ne olduğunu bilmeyen 5-8 sene programcılık yaptıktan sonra hafızada güncellemesi gerek 50 000 alanı field=value ile yapmaya çalışırken pointeradres=value yapınca 7 dakikada güncellenen alanların 35 sn de güncellendiğini görünce 'POINTER'ın ne olduğunu merak eden adamlarlada çalıştım.
Onun için hemen her profildeki benzer programcılar ile çalışma şansım oldu.
Bu benim tecrübem farklı tecrübeler sıkıntısız zamanlar geçiren hele firma dahilde rakip programcı olmadan çalışan pek çok arkadaşım da oldu. Ama malesef belki de benim şanssızlığım, gerçekten ihtiyaç olduğunda google dan araştıran, bulduğu kodu copy paste ile proje dahil edip aldığı hatayı incelemeden buradaki forumda paylaşan pek çok programcı gördüm.
Onun için Tugrul_helvaci'nın sitemkar olmasını yadırgamıyorum.
Kendisi gerçekten tecrübesine saygı duyduğum bir programcıdır.
Forumlarda dolaştığımda acılan bir çok konunun sonunda 'halletim teşekkür ederim' gibi son mesajla kapatıldığını görüyorum. Ya arkadaş iyi yaptın halletinde bi sonuca nasıl ulaştığını paylaş yada burada hata yapmışım sizleri yordum kusura bakmayın de yok nadir bir kaç mesaj dışında sonucu yazan yok. Zaten burada hata yapmışım diyen hiç yok.
Bu platformda destek ve çözüm arayışının yanında bir kaç arkadaş dışında ben biliyorumculuk biraz daha fazla gibi.(Benim düşüncem)
Empati yaptığımda Tugrul_helvaci iyi niyetinin değerlendirilmemesinden ve cevap verilmemesinden incinmiş.
Eleştiriyi üstlenen arkadaşlarımız da ben/biz böyle değilimin ispatına soyunmuş.
Ben bu kursa katılamam ailemi uzun mesai saatlerine zaten kurban veriyorum. Ancak şöyle bir teklifte bulunabilirim.
Bu kurslar için bir arkadaşımızın yarı şaka yollu önerdiği Online kurs ortamı hazırlanabilir mi ? sorusunu C derneğine ulaştırarak cevabı burada paylaşabilirim.
Ancak gerçekten bu kursa online katılımda bulunabilecek kendini geliştirmek isteyen arkadaşların sayısını öğrenmem gerek.

Saygılarımla
thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 770
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Toplu Kurs Etkinliği

Mesaj gönderen thelvaci »

Siz de sağlıcakla kalın; lâkin siz de üsluba değil; işaret edilene bakmalısınız. Ki üslubumda bir sorun olduğunu da düşünmüyorum.
Cevapla