Webbrowser üstüne listview gösterme

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Webbrowser üstüne listview gösterme

Mesaj gönderen hido »

Selam.

Uygulamamda Webbrowser ve listview kullanıyorum, listview'in webbroser'ın üstünde kalmasını bir türlü ayarlayamadım, bunu nasıl yapabilirim...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Webbrowser üstüne listview gösterme

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

WebBrowser'i çıplak kullanmayın. Bir panel üzerine koyup orada WebBrowser'in align özelliğini alClient edin. Böylece panel ne kadar büyükse o kadar büyük olacaktır.

Artık paneli dilediğiniz bileşen üzerine koyabilir dolayısı ile webbrowser'i de

Başarılar.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

mrmarman yazdı:Merhaba.

WebBrowser'i çıplak kullanmayın. Bir panel üzerine koyup orada WebBrowser'in align özelliğini alClient edin. Böylece panel ne kadar büyükse o kadar büyük olacaktır.

Artık paneli dilediğiniz bileşen üzerine koyabilir dolayısı ile webbrowser'i de

Başarılar.

Hocam yalnış anlaşıldı, webbrowser align özelliğini alClient ve en alta kalacak, webbrowser üstünde panel ve panel içinde listview olacak bunlarda webbrowser üstünde olmalı ama webbrowserın altında kalıyor...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

acaba daha basit bir soru muydu diye kendime sordum. Önce şöyle söyleyeyim o zaman: WebBrowser üzerinde sağ mouse tıklayın, açılan menüden Control başlığı altındaki sendtoback olanı seçin. form üzerindeki önlü arkalı düzenek bu şekilde değiştirilir.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

mrmarman yazdı:acaba daha basit bir soru muydu diye kendime sordum. Önce şöyle söyleyeyim o zaman: WebBrowser üzerinde sağ mouse tıklayın, açılan menüden Control başlığı altındaki sendtoback olanı seçin. form üzerindeki önlü arkalı düzenek bu şekilde değiştirilir.

Hocam android uygulamada ve bigisayarda test ettim evet bilgisayarda dediğiniz gibi oluyor fakat lanet olasıca multi device applcation uygulamasında maalesefki olmuyor...
Kullanıcı avatarı
egeven
Üye

Mesaj gönderen egeven »

Selam,

Listviewi gösterdikten ve browser yüklendikten sonra listviewi BringToFront browseri SendToBack yapabilirsin, formda yapmışsın browser yüklendikten sonra tekrar üste çıkıyor olabilir, bide bunu kodda denersen belki işe yarayabilir. Test edemedim sadece bir fikir.
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

Bir çok yöntem denedim lanet olasıca olmadı...

Kod: Tümünü seç

procedure TForm2.CornerButton1Click(Sender: TObject);
begin
  try
    WebBrowser1.URL := 'http://google.com.tr';
    WebBrowser1.Navigate;
    Panel1.SendToBack;
    Panel2.Bringtofront;
  except
  end;

Resim
mab88
Üye

Mesaj gönderen mab88 »

boşuna uğraşmayın olmaz firemonkey mantığına ters native componentler hep en üstte kalır.
Kullanıcı avatarı
hido
Üye

Mesaj gönderen hido »

mab88 yazdı:boşuna uğraşmayın olmaz firemonkey mantığına ters native componentler hep en üstte kalır.

Teşekkür ederim yüzlerce test yaptıkdan sonra anladım zaten, benmi abartıyorum acaba, mobil uygulaması rezil durumda...
mab88
Üye

Mesaj gönderen mab88 »

aslında cros olarak en başarılılar arasında çünkü yaptığı iş çok sağlam sadece biraz daha zaman bence tek sıkıntısı hız oda gelişen teknoloji ile 5 yıla kadar kapanacak ben şahsen firemonkeyin gücü yetmediği yerde kendi java ve delegatelerimi yazarak çözüyorum.
mab88
Üye

Mesaj gönderen mab88 »

aslında cros olarak en başarılılar arasında çünkü yaptığı iş çok sağlam sadece biraz daha zaman bence tek sıkıntısı hız oda gelişen teknoloji ile 5 yıla kadar kapanacak ben şahsen firemonkeyin gücü yetmediği yerde kendi java ve delegatelerimi yazarak çözüyorum.