Domain'e alınmış bilgisayarın ipsini alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Re: Domain'e alınmış bilgisayarın ipsini alma

Mesaj gönderen SimaWB »

Aynı ağdaki PC'lerin aynı IP'yi alması bana hiç mantıklı gelmiyor. Böyle birşey şimdiye kadar hiç görmedim. Mümkün değil diyeceğim ama belki bilmediğim birşey olabilir. Uzman arkadaşların bu konuda yorumlarını bekliyorum.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

xxxjedixxx yazdı:SimaWB, yanlışınız var. IP:TStrings değişkeni fonksiyon içinde create edilmiyor. IP:TStrings değişkeni Button click içinde create edildiği için orada free edilmelidir. Button1 click hızlıca yapılmış deneme çalıştırması olduğu için uğraşmadım.
Ben de onu kastetmiştim zaten. Kod bloğundan kastım Create edildiği yerdi. Ve sizin bunun farkında olduğunuzdan eminim Sn.xxxjedixxx. Fakat cevaplarda yazılan kodları bazıları direk alıp kullanma yoluna gittikleri için uyarma ihtiyacı hissettim.
There's no place like 127.0.0.1
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Az önce virtualbox içinde kurulu olan Windows10 içinden deneme yaptım IP adresini aldım. Yani kod Windows10'da çalışıyor.
Eğer uygulama virtualbox içinden çalıştırılacak ise;
Yerel ağdaki DHCP'den IP almasını istiyorsan sanal makinenin ağ ayarlarında bağdaştırıcı ayarındaki "Şuna takıldı" etiketi ile belirtilen ayarı "Köprü Bağdaştırıcısı" yapmalısın. "NAT" veya "Sadece-Ana Makine Bağdaştırıcısı" yaparsan virtual box kendisi bir IP verir. Bu 192.168.56.x veya 10.0.2.x gibi bir IP adresi olabilir.