Uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve sonuna gelmiş bulunduğum, kurumsal ve bireysel sürümlerin mevcut olduğu projemi yayımlama aşamasındayım.
"Crew, IT profesyonelleri için geliştirilmiş, bünyesinde bir çok modül barından çok gelişmiş bir uzak yönetim aracıdır. Client/Server mimarisi üzerine kurulu bir yapıya sahip olan Crew, tüm şirket ağınızı kolayca yönetmenizi sağlar. Dünyanın herhangi bir yerinden şirket ağınıza katılabilir ve bilgisayarlarınızın bakım ve yönetim ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Kolay kullanım ve User-friendly arayüzü sayesinde profesyonellerin en büyük tercih sebebi olmaya adaydır. Birçok işlemin tek bir merkezden ve tek bir tuşla yürütülmesini sağlar.
Crew, son derece hızlı ve güvenlidir. Bunun en büyük nedeni, İstemci ve Sunucu arasında herhangi bir terminalin ya da veri aktarım merkezinin olmamasıdır. Bu sayede tüm veriler ve bağlantılar sizin kendi sunucunuza direkt olarak iletilir.
Ters bağlantı teknolojisi sayesinde istemci bilgisayarlar sunucuya bağlanır ve veri yönetimi sunucu tarafından yönetilir. Bu sayede istemci makinalar üzerinde herhangi bir “Port Yönlendirme” işlemine gerek kalmaz. Sunucu tarafında port yönlendirme işlemi tek bir defaya mahsus gerçekleştirilir."
Özellikleri;
Yönetim Modülleri
Dosya yöneticisi (Uzak bilgisayarda, Download, Upload, Execute, Find File, Folder Management vb. İşlemler)
Görev yöneticisi
Servis Yönetimi
Kayıt Defteri düzenleyici (Regedit)
Uygulama yöneticisi
Performans Monitörü
Olay Görüntüleyicisi
Aktif port ve bağlantı yöneticisi
Başlangıç Yönetimi (Startup Manager)
Uzaktan MS-DOS yönetimi (Remote Shell)
Download & Upload Execute (Uzak bilgisayara dosya indirip yada lokal bilgisayardan gönderip otomatik çalıştırma)
Broadcast yönetim modülü
Yeni Özellikler:
Donanım Monitörü (Donanım değişikliklerini ve gönderilen mesajları yakalar.)
Dizin İzleme Monitörü (Belirlenen dizin ve alt dizinlerdeki her türlü dosya hareketini loglar.)
Network Paylaşım Yöneticisi (Paylaşımda olan tüm dizinleri gösterir)
Hosts Dosya Düzenleyici (Uzak bilgisayarda ki Hosts dosyasını yönetir)
Antivirus (Crew Shield) Modülü:
Gelişmiş bir antivirüs uygulamasıdır. Real Time protection ve scheduler özellikleri mevcuttur. Sürekli geliştirilmeye ve güncellenmeye devam edecektir. Client Server mantığı ile çalışır. Uzaktan yönetilebilir. İlerleyen aşamada Web üzerinden yönetilebilir hale getirilecektir. Tüm ayarları Crew Server üzerinden yapılır. Client tarafında hiçbir ayara gerek duymaz. Uzaktan istenilen dizinler yada tek bir dosya taranabilir.
Zararlı Yazılım Analiz Modülü(Crew Malware Analyzer Studio)
Şüpheli görünen dosyalar bu stüdyo ortamında gelişmiş entegre araçlar ve özellikler ile incelenebilir.(DASM, Hex Editor, Multi Scanner). Bu sayede gerek görülen uygulama ya da dosyaların çalıştırılması engellenebilir ve buna benzer dosyalar otomatik olarak bloke edilebilir. Bu araç ileri seviye kullanıcı bilgisi gerektirir.
[YENİ EKRAN] Crew Security Center

Uzak Masaüstü Yönetimi
VNC Modülü
Windows RDP Modülü (Uygulama içerisinden RDP Bağlantısı)
İletişim Modülleri (Messenger)
Chat
Sesli Görüşme
Ticket (Destek Talep Modülü)
Donanım Modülleri
Auto Driver Backup / Restore (Sürücü yedekleme/ geri yükleme)
Sistem Envanter Yönetimi ve Envanter kartı oluşturma (Demirbaş Takibi)
Sistem Genel Bilgi Ekranı
Maintenance Mode (Bakım Modu)
Bu mod etkin hale getirildiğinde, uzak makineye fiziksel müdahale devre dışı bırakılır. Tüm kontrol sistem yöneticisine geçer. Böylece destek ve bakım esnasında herhangi bir kullanıcı bazlı hatanın önüne geçilir.
Tanıtım Videosu
https://www.youtube.com/watch?v=XZhm_go ... e=youtu.be
Crew Promo 2
https://www.youtube.com/watch?v=-yZPGHJvGIE
Ekran Görüntüleri

Yeni Tamamlanan Ekranlar:

Official Web Site
Ürünlerin web sayfası henüz tam olarak hazır olmamakla beraber;
http://www.crewium.com sayfasından takip edebilir ve ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Crew uygulamasın Mobile Station ve Quick Lan modülleri de bulunmaktadır. Bunlar hakkında bilgi almak için aşağıda ki bağlantıları takip edebilirsiniz.
Crew Quick Lan
http://www.crewium.com/CrewQL
Crew Mobile Station (Hazır Değil)
http://www.crewium.com/CrewMobileStudio
Ayrıca site üzerinde verdiğimiz diğer hizmetler ve yazılımlarımız hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz.
Not: Uygulama henüz yayında değildir. Ancak en kısa sürede web sayfası üzerinden yayına açılacaktır. Bu paylaşım ve bilgilendirme sadece "Delphi Türkiye" ailesine özeldir.
Teşekkürler;
Öncelikle bana bu dili öğreten ve sevdiren, bu uygulama üzerinde bana her türlü desteği veren ve uygulamayı bizzat test eden sevgili abim ve hocam Muharrem Arman'a;
Winlock kütüphanesini kulanmama izin verdiği için değerli hocam Yavuz Ertem'e
Gerek yayımladığı makaleler ve bireysel yardımlarından ötürü değerli hocam Tuğrul Helvacı'ya
Çok kritik zamanlarda sihirli dokunuşlarıyla verdiği katkılardan ötürü Veli Bozatlı'ya (SimaWB)
Bu forumu kurup bizlere Delphi dilini öğrenmemizde en büyük katkıyı veren değerli site kurucuları ve yöneticilerine
Ve desteğini esirgemeyen tüm forum kullanıcılarına sonsuz teşekkür ederim. Allah razı olsun.