iOS otomatik güncelleme?

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

iOS otomatik güncelleme?

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

iOS'ta bir program yapıyoruz. Ufak ufak ekranları eklemeye başladım, bir kaç telefona da yükledik. Ancak bu uygulamayı 20-25 kişiye dağıtmayı planlıyoruz. Uygulamayı appstore'a koyamam, herkesin ulaşıp meraklı kişilerin kurcalamasını istemiyoruz, AdHoc yaptım bu yüzden. Ancak burada da güncelleme sorunu çıkıyor.
Program güncellendikçe kişiler gelip, her seferinde program mı yükleyeceğiz. Bu güncelleme işini çok sıkıntıya sokacak. Kişiler farklı yerlerde çalışıyorlar. Online bir şekilde güncelleme yapabilir miyiz? ipa dosyasını nette bir yere koysam, kullanıcılar telefondan indirip, kurabilirler mi? Var mı bir yolu?

kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: iOS otomatik güncelleme?

Mesaj gönderen freeman35 »

henüz ios ile ilgilenmedim, ama osx deki mantıktan farklı değildir. uygulama.app folder ını silip, yeni gelen .app folderı aynı yere kopyalaman yeterli olacaktır. mayki gibi bu açık dosya yada kullanılıyor diye hata almazsın, aslında folderı silmenede gerek yok application ın kendisine bu işlemi yapabilirsin, silmek yerine rename de olabilir. ios da osx gibi bsd dir, yani unix komutlarını kullanabilirsin.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

@mussimsek aşağıdaki adresde beta testleri için 3 yöntem sunulmuş. Bir tanesi senin işine yarar gibi, verilen mail listesindekiler yükleyebilir uygulamayı store'dan diyor.
https://developer.apple.com/library/ios ... OSApp.html
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Mesaj gönderen RADCoder »

Merhabalar Hocam, Düşündüyüm kadarı ile İOS kullanıcılarının bilgisayarlarında iTunes mevcutdur.
Siz güncelleme yaptıktan sonra AdHoc ile oluşturduğunuz .ipa dosysını neden bir mail üzerinden herekese forward etmiyorsunuz?
Onlarda iTunes aracılığı ile yükleye bilirler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Kullanıcılarımız maalesef iTunes kullanacak seviyede değiller. .ipa dosyasını nette bir yere koysak safari ile açıp güncelleyebilirler mi acaba? Aklıma bir süredir geliyor ama bir türlü deneyemedim.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

ios developer hesabiniz enterprise olursa sanirim bu istediginizi yapabiliyorsunuz.

programa belirlediginiz kisiler market uzerinden ulasabiliyorlar.

https://developer.apple.com/programs/ios/enterprise/
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/