İçerik Yönetim Sisteminde Kullanılabilecek WYSIWYG Editör

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
struggler
Üye

İçerik Yönetim Sisteminde Kullanılabilecek WYSIWYG Editör

Mesaj gönderen struggler »

Değerli arkadaşlar İçerik yönetim sisteminde( CMS (Content Management System) ) kullanılabilecek WYSIWYG Editör ( What You See Is What You Get )Resim tarzı bir şeyi nasıl yapabiliriz, bir örnek var mı elinizde?

Basit olmasından dolayı Not Defteri yapımına ilişkin bir çok ders videosu, kaynak, anlatım olmasına rağmen;
düzenlenebilir, kaydedilebilir, önizleme yapılabilir, çıktı alınabilir bir editör örneği yok veya ben bulamadım. Elinizde böyle bir örneğin olduğuna dair dosya link olan var mı acaba?

Kod: Tümünü seç

Hello world
[/b]
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: İçerik Yönetim Sisteminde Kullanılabilecek WYSIWYG Editö

Mesaj gönderen barisatalay »

Örneklenecek çok birşey olduğunu düşünmüyorum altakini bir TRichEdit nesnesi olarak kabul edersek üsteki her buton sadece onun ObjectInspector değerlerini değiştiriyor o kadar. En basitçe düz mantıkla bun anlanılabilir gibi geldi gerisi işi koda dökmek olabilir.
Kullanıcı avatarı
struggler
Üye

Mesaj gönderen struggler »

Ancak buna yönelik pek bir örnek yok Rich Edit ile yapılanlar genel itibariyle Notepad benzeri bir şey, microsoft word benzeri olan veya bir çok web sitesinde (bi burası da dahil) ön izlemesi yapılabilen bir program veya örnek bir çalışma videosu yok. Ancak en çok lazım olan Rich Edit gibi nesnesi ile yapılan işlemler. Memo ile yapılacaklar eskide kaldı ;)

Kod: Tümünü seç

Hello world
[/b]
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

TrichView kullanarak yapabilirsin. Ben belli oranda yani işimi görecek kadar yaptım. Yazıların style bilgilerini alıp html çevireceksin. Örnek yazı bold yapılmış ise oradan itaberin kod ile başına <B> koyup html olarak ayrı bir yere yazdıracaksın. Böylece richview de yazılanlar aynı anda html olmuş olacak. Çalışma ile daha fazla geliştirilebilir.