ComboBox Problem
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ComboBox Problem
musteri_table adlı tablomdan formumdaki combobox a müşteri no ları geliyor herhangi birini seçtiğimde numarası seçilen müşterinin
adı edit1 e
soyadı edit 2 ye
gelsin istiyorum ilk seçtiğimde geliyo sonra ne seçersem seçeyim aynı kalıyor değişmiyor yardım edenlere şimdiden teşekkürler
adı edit1 e
soyadı edit 2 ye
gelsin istiyorum ilk seçtiğimde geliyo sonra ne seçersem seçeyim aynı kalıyor değişmiyor yardım edenlere şimdiden teşekkürler
Re: ComboBox Problem
Kodlarını Paylaşırmısın...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
While not Table1.eof do
begin
ComboBox1.Items.add(Table1.fieldbyname('Mus_No').asstring);
Table1.next;
end;
ve
procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject);
var
sonuc:Boolean;
begin
table1.SetKey;
table1.IndexFields[0].AsString:=ComboBox1.Text;
sonuc:=table1.GotoKey;
if sonuc = true then
begin
DBEdit1.Text:=Table1.FieldByName('Ad').AsString;
DBEdit2.Text:=Table1.FieldByName('Soyad').AsString;
DBEdit3.Text:=Table1.FieldByName('Adres').AsString;
end;
end;
Normalde paradox ta bu kod çalışıyor ama bu kodla sql de çalışamıyorum phpmyadmin den oluşturdum tablolarımı
Bun Kodlar işini görecektir Sanırım...
procedure TForm3.ComboBox3Change(Sender: TObject);
begin
Connection.Connected := False;
with User do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('Select * From User where ID=:ID');
ParamByName('ID').AsString := Combobox3.Text;
Prepared := True;
Open;
if Not IsEmpty then // Kayıt varsa
begin
Edit1.Text := FieldByName('KULLANICI').AsString;
Edit2.Text := FieldByName('SIFRE').AsString;
end
else
begin
Application.MessageBox('Kayıt Bulunamadı!', 'Mesaj',
MB_Ok or MB_ICONQUESTION);
end;
end;
end;
procedure TForm3.ComboBox3DropDown(Sender: TObject);
begin
Connection.Connected := False;
with User do
begin
ComboBox3.Clear;
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('Select * From User order by ID ASC');
Open;
while Not User.Eof do
begin
ComboBox3.Items.Add(FieldByName('ID').AsString);
Next;
end;
end;
end;
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Elinize Sağlık Ama İşe Yaramadı Ben Çalıştıramadım Kodları Galiba Benim Paradoxta Çalışan Örneğim Gibi Kolay Bir Mantıktan Çözümü Yokmu Bu Bana Biraz Karışık Geldi
Selam,pma yazdı:Elinize Sağlık Ama İşe Yaramadı Ben Çalıştıramadım Kodları Galiba Benim Paradoxta Çalışan Örneğim Gibi Kolay Bir Mantıktan Çözümü Yokmu Bu Bana Biraz Karışık Geldi
Bende ilk başta Paradox ile bir şeyler yapmaya çalıştım sürekli sorun yaşadım sonra bir üstat bana paradox çok sağlıklı olmadığını söyledi, bende diğer veri tabanlarını araştırdım bir çok makale ve videolar seyrettim şimdi paradox nasıl
kullanılır bilmiyorum bile sana tavsiyem SQLite Expert Professional araştır çok rahat database hazırlayabilirsin kullanımı oldukça kolay ve vermiş olduğum kodlarla sorunsuz bir şekilde işlem yapabilirsin gerisi sana kalmış...
tavsiye için teşekkür ederim delphi yi bırakıp visual studio ile felan ilgilenmek istiyorum zaten eski delphi 7 sürümüyle çalışıyorum okulda onu gösteriyorlar diye eski bir sürüm biraz programlama işini geliştirebileceğim kaynaklar varmı önerebileceğiniz
"Programlama işini geliştirmek" için aşağı seviyelere yöneleceğinize, yukarı seviyelere doğru(C#) yola çıkmak enteresan bir yaklaşım olur.!pma yazdı:tavsiye için teşekkür ederim delphi yi bırakıp visual studio ile felan ilgilenmek istiyorum zaten eski delphi 7 sürümüyle çalışıyorum okulda onu gösteriyorlar diye eski bir sürüm biraz programlama işini geliştirebileceğim kaynaklar varmı önerebileceğiniz
neden C# dersini okulda da görüyordum adamları bir bildiği var ki öğretiyolar
Belki de bilmedikleri için öğretiyorlardır, kimbilir. Anlaşılan sen genç, öğrenci bir kardeşimizsin. Bu yaklaşımına istinaden, sana başarılar dileyeyim ben.pma yazdı:neden C# dersini okulda da görüyordum adamları bir bildiği var ki öğretiyolar