Merhabalar
Bir veri girişi için inputbox kullanıyorum ama bu girilen verinin password şeklinde görünmesini istiyorum sadece tek bir veri alacagım içinde inputbox kullandım ama password şeklinde olmuyor karakterle Bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum ve ya baska türlü nasıl bi çözüm üretebiliriz .
Şimdiden Tesekkürler
İnputbox Şifre
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: İnputbox Şifre
InputBox'u bilemiycem, fakat TEdit kullanırsanız PasswordChar diye bir property'si var, bu özelliği "*" yapmanız yeterli.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
dostum google da "inputbox passwordchar delphi" şeklinde arama yaptığın zaman çok fazla döküman bulabilirsin ben en kullanışlı iki tanesinin linkini veriyorum
hatta bir tanesi bizim foruma ait sevgili husonet kardeşimizin bir makalesi
kolay gelsin.
linkler;
http://www.swissdelphicenter.ch/en/showcode.php?id=1208
viewtopic.php?f=19&t=3838
hatta bir tanesi bizim foruma ait sevgili husonet kardeşimizin bir makalesi
kolay gelsin.
linkler;
http://www.swissdelphicenter.ch/en/showcode.php?id=1208
viewtopic.php?f=19&t=3838
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
delphide InputQuery yaz ve ctrl basılı iken üzerine tıkla InputQuery nin nasıl oluşturulduğunu bu şekilde görebilirsin sonra buna benzer bir procedure yaz kendine
ve edit ile ilgili işlemlerin yapıldığı bölümün altına PassWordChar özelliğine * değerini ata.ben bu şekilde kullanıyorum
ve edit ile ilgili işlemlerin yapıldığı bölümün altına PassWordChar özelliğine * değerini ata.ben bu şekilde kullanıyorum
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
SOKRATES
-
- Üye
Kod: Tümünü seç
InputBox('Güvenlik Kodu Giriniz',#31'Kodu:','')