uzak baglantı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
zengin
Üye

uzak baglantı

Mesaj gönderen zengin »

s.a

değerli arkadaşlarım uzak bağlantı yıllardır Konuşulmuş fakat ben yinede sorayım
Firebird-2.5.2.26540_0_Win32 kurulu farklı internetten uzaktan bağlanmaya çalışıyorum fakat bir türlü başarılı olamıyorum
modem ayarlarını vede 3050 nolu portu açtım guvenlik duvarı kaldırıldı uzaktan bağlanamam için bir neden yok diye düşünüyorum gerekli ayarlarıda yaptım 78.xx0.xx6.xx5:C:\Users\ASUS\Desktop\MESACLAR\DATA\GDATA.FDB bağlanmaya çalışıyorum fakat yerel ağdan 192.168.2.222:C:\Users\ASUS\Desktop\MESACLAR\DATA\GDATA.FDB Bu şekilde anında bağlanıyor anlamadım gitti bana bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Zengin
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Re: uzak baglantı

Mesaj gönderen xozcanx »

Modem üzerinden port açma işlemini nasıl gerçekleştiriyorsunuz.
Burada bir sıkıntı olabilir ağda sorun olmadığını söylüyorsunuz çünkü.
Mutlaka yapmışsınızdır ama modemden port açma işleminde

192.168.2.222 TPC 3050
192.168.2.222 UDP 3050

olarak yaptığınızda ve güvenlik duvarınızdan izin verdiğinizde bağlantıyı başarılı olarak gerçekleştirmeniz lazım.

Bağlantı sağlanamadığında bir hata vermesi lazım hata mesajınıda belirtirseniz daha iyi yardım ve destek alabilirsiniz.

İyi çalışmlar.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

s.a

xozcanx kardeşim sanırım ben ( TTnet ZTE marka ) olan modemin ayarını tam olarak ayarlayamadım da sıkıntıda ordanmı geliyor anlamadım
192.168.2.222 TPC 3050 bunu yazmıştım fakat 192.168.2.222 UDP 3050 fakat bunu anlamadım ve ben kaydetmemiştim eğer müsaitsen sen bize örnek modemin ayar kısmını resimli veya örnek olarak gösterebilir misin kolay gelsin
Zengin
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Biraz geç gördüm kusura bakmayın
Altta bulunan linkte nasıl port açılacağı belirtilmiş. burada Protokol kısmı TPC AND UDP olarak belirtilmiş bir defa girmeniz yeterli olacaktır. Bazı modemlerde bu ayarlar tek tek girilmektedir. ama seçenek olarak burada olduğu gibi TPC AND UDP var ise bir defa girmek yeterli oluyor.

http://www.teknolojirehberi.org/zte-zxh ... -acma.html

2. Seçenek olarak
http://www.zte-modem.com/sss2.asp

İyi Çalışmalar.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

s.a

değerli arkadaşlarım ZXHN H168N modemle 3050 portu kaydediyor fakat aktif yapmıyor anlamadım gitti bu konuda yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin
Zengin
Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye

Mesaj gönderen xozcanx »

Bence Müşteri Hizmetlerini arayarak buradan bir destek talebinde bulunun. 444 2 816 durumu anlatın Mominizde de sorun olabilir.
zengin
Üye

Mesaj gönderen zengin »

s.a

değerli arkadaşlarım ZXHN H168N modemle Müşteri Hizmetlerinden uzaktan yardım aldım şimdi çalıyor herkese teşekkür ederim
Zengin