Delphi5 ve QuantumGrid5 kullanıyorum. Bir projemde grid içerisinde veritabanından kayıt listelemek ve aynı grid içerisinde bu kayıtlara yenilerini eklemek istiyorum.
Kayıt ekleme moduna geçtiğinde bir arama listesi açtırıp bu listeden bir kayıt seçtirip bu kaydın bazı verilerini griddeki değişik alanlara yazdırıyorum ve grid içerisindeki 3 alanı da kullanıcının değiştirmesini bekliyorum.
Ancak bu alanlardan birini değiştirdiği anda benim daha önce diğer alanlara yazdırdığım bilgiler kayboluyor. Benim düşüncem bir alanı değiştirdiğimde grid hemen post yapmaya çalışıyor. Ben ise tüm alanları değiştirdikten sonra enter tuşuna basarak post yaptırmak istiyorum. Belki basit bir yöntemdir ama devexpress forumlarında boğuldum resmen.
Kayıt seçme ekranı açılıp kayıt seçildikten sonra gridin değişik alanlarına bu kayıtları yazdırmayı aşağıdaki kod ile yapıyorum. Bu yöntemi mi değiştirmek lazım acaba?
Kod: Tümünü seç
with dbcgrDetailView.DataController do
begin
Values[FocusedRecordIndex, dbcgrDetailViewMaterialDescription.Index] := aspMaterialSearch.FieldByName('item_description').AsString;
Values[FocusedRecordIndex, dbcgrDetailViewStockAmount.Index] := aspMaterialSearch.FieldByName('total_stock_amount').Value;
Values[FocusedRecordIndex, dbcgrDetailViewTaxRate.Index] := aspMaterialSearch.FieldByName('mmr_sales_tax_rate').Value;
Values[FocusedRecordIndex, dbcgrDetailViewMmrId.Index] := aspMaterialSearch.FieldByName('mmr_id').Value;
Values[FocusedRecordIndex, dbcgrDetailViewUnit.Index] := aspMaterialSearch.FieldByName('unit_number').Value;
dbcgrDetailViewQuantity.Focused := True;
end;
Bu içine bilgi yazdığım alanlar datasete bağlı bounded alanlar. Zaten unbound yaptığımda bu şekilde değer yazamıyorum içlerine.
Teşekkürler, iyi geceler.