Server (TServerSocket ) tarafından OnAccept, OnClientConnnect, OnClientDisconnect eventleri tetikleniyor, fakat OnClientRead tetiklenmiyor. Neden olabilir?
Her Connect işlemiyle yapılacak gönderiden sonra socket'i close ediyorsanız; SENDTEXT kodlarınızı TClientSocket'in OnConnect eventine yazmalısınız. Direkt
Sana küçük bir örnek hazırladım. Bu mesajın ekinde.
- Örnekte
1. Bir ServerSocket projesi bir de ClientSocket projesi iki farklı klasörde yer alıyor.
2. ServerSocket açık değilken ClientSocket bağlantısı başarısız olduğunda hata kodu ile algılanması.
3. Gönderilen mesajın ulaştığına ilişkin geri-besleme teyit edilmesi mekanizması.
Aşağıdaki örneği de eklersen; ClientSocket projesinde xGonderi global değişkenine bir değer verir ondan sonra bağlantı kurarsan sistem bu değeri gördüğünden otomatik olarak SENDTEXT ile gönderir ve bağlantıyı sonlandırır.
Forumda ve netteki diğer forumlarda oldukça fazla Delphi XE5 sorusu görünce ben de embarcadero'dan indirip bilgisayarıma kurdum...
Bu örneği XE5'de açtım ve çalıştırdım. Sorunsuz çalışıyor. TEST edildi, onaylandı.