Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 22 May 2012 12:58

Arkadaşlar Merhaba;
Delphi 7 Ve SQL2005 Kullanıyorum

TBLCASABIT
TBLCAHAR
TBLSTSABIT
TBLSTHAR Bu table leri tek bir Grid ekranda nasıl birleştirebilirim? Yardımcı olurmusunuz?

orhancc
Üye
Mesajlar: 585
Kayıt: 24 Ağu 2010 01:14
Konum: İstanbul / Kadıköy
İletişim:

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen orhancc » 22 May 2012 01:55

TQuery ile join edip gride bağlayabilirsin.

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 22 May 2012 03:30

orhancc kardeşim örnek varmı ? Atabilirmisin?

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 23 May 2012 09:45

Arkadaşlar ekran görüntüsünü ekte gönderiyorum yardım edermisiniz?
Dosya ekleri
CARIHAREKETRAP.rar
RAPOR
(119.7 KiB) 92 kere indirildi

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 23 May 2012 12:49

orhancc kardeşim konuyu biraz daha acabilirmisin? rica etsem.

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 24 May 2012 11:16

Arkadaşlar bu şekilde yapabildim yardımcı olurmusunuz?

Kod: Tümünü seç

SELECT TBLCAHAR.CARI_KOD, CARI_ISIM, TARIH, TBLCAHAR.VADE_TARIHI, 
BELGE_NO, ACIKLAMA, BORC, ALACAK,BORC -ALACAK AS BAKIYE, 
CASE HAREKET_TURU WHEN 'A' THEN 'DEVIR' WHEN 'B' THEN 'FATURA' WHEN 'C' THEN 'IADE_FAT' WHEN 'D' THEN 'KASA'
WHEN 'E' THEN 'MUS_SENET' WHEN 'F' THEN 'BORC_SENET' WHEN 'G' THEN 'MUS_CEK' WHEN 'H' THEN 'BORC_CEK'
WHEN 'I' THEN 'PROTES_SEN' WHEN 'J' THEN 'KARSILIKSIZ_CEK' WHEN 'K' THEN 'DEKONT' WHEN 'L' THEN 'MUHTELIF' ELSE '' END AS BELGE_TIPI, TBLCAHAR.PLASIYER_KODU,

TBLSTHAR.STOK_KODU, STOK_ADI, STHAR_GCMIK AS MIKTAR, STHAR_NF AS NET_FIYAT, STHAR_BF AS BRUT_FIYAT, STHAR_BF - STHAR_NF AS ISK_TUTAR, STHAR_ACIKLAMA, STHAR_SATISK * 100000 AS ISK1_ORAN, STHAR_SATISK2 AS ISK2_ORAN, STHAR_GCMIK * STHAR_NF AS TUTAR
FROM TBLCAHAR

 INNER JOIN TBLCASABIT ON (TBLCASABIT.CARI_KOD = TBLCAHAR.CARI_KOD)
LEFT OUTER JOIN TBLSTHAR ON (TBLSTHAR.FISNO = TBLCAHAR.BELGE_NO AND TBLSTHAR.STHAR_TARIH = TBLCAHAR.TARIH AND TBLSTHAR.STHAR_ACIKLAMA = TBLCAHAR.CARI_KOD)
LEFT OUTER JOIN TBLSTSABIT ON (TBLSTSABIT.STOK_KODU= TBLSTHAR.STOK_KODU)


yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 309
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen yusuf simsek » 25 May 2012 03:30

sorguyu yazmışsın zaten... AdoDataSet ie MsSql vt bağlantı kurarak sorguyu çalıştırabilir, datasoruce ile de gridde gösterebilirsin... sorun yaşadığın konu tam olarak nedir?
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 25 May 2012 03:35

Burda CARI_KOD ve CARI ISIM mükerrer dönüyor sorunum tek cari altında hareketleri yapmak.

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 28 May 2012 10:21

Rapor aldığımda hareketler kadar cari kod ve isim de tekrar ediyor ben sadece şunu yapmak istiyorum cari kod ve isim 1 kere yazacak hareketlerini alta sıradan dökecek.

Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye
Mesajlar: 167
Kayıt: 13 Mar 2008 04:42
Konum: istanbul

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen dabaddah » 29 May 2012 12:05

bunun için master-detail yapı oluşturman lazım
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 29 May 2012 12:22

Master-detail dışında tek grid ekranda nasıl birleştirebilirim?

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 29 May 2012 12:25

Bu sorguyu birleştiremedim?

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ARapor.Close;
ARapor.sql.Clear;
ARapor.SQL.Add('select DISTINCT CARI_ISIM from TBLCASABIT WHERE TBLCASABIT.CARI_KOD='''+edit1.text+'''');
ARapor.SQL.Add('select TBLCAHAR.ACIKLAMA,TBLSTHAR.STOK_KODU,TBLSTHAR.FISNO,TBLSTHAR.STHAR_ACIKLAMA,TBLSTSABIT.STOK_ADI from TBLCAHAR,TBLSTHAR,TBLSTSABIT');
ARapor.open;
end;


Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen conari » 29 May 2012 03:21

TBLCAhar ile TBLSThar ı birleştirmişsiniz, fakat bu yapıda tekrarlanır kayıtlar.
Şunu yapabilirsiniz. UNION ALL ile iki select ayrı select cümlesi çekin.bunu view olarak kaydedin.
Gridde viewi select edin, sıralamayı tblcahar.tarih,fisno,tblsthar.tarih,fisno olarak yaptırabilirsin.
örnek,
select TBLCAHAR.CARI_KOD AS KOD, CARI_ISIM AS ISIM, TARIH AS FTTARIH, BELGE_NO AS NO ....
UNION ALL
select STOK_KODU AS KOD, TBLSTSABIT.STOK_ADI AS ISIM, STHAR_TARIH, AS FTTARIH, FISNO, AS NO...

ORDER BY DA. KOD,FTTARIH,FISNO
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 29 May 2012 04:26

Conari kardeşim bu şekilde yaptım ama bi hata veriyor bi bakabilirmisin?

Kod: Tümünü seç

select TBLCASABIT.CARI_KOD,TBLCASABIT.CARI_ISIM FROM tblcasabit WHERE CARI_KOD='000108'
UNION ALL
select TBLCAHAR.CARI_KOD,TBLCAHAR.ACIKLAMA,TBLCAHAR.BELGE_NO FROM TBLCAHAR WHERE CARI_KOD='000108'  
UNION ALL
SELECT TBLSTHAR.STOK_KODU,TBLSTHAR.FISNO,TBLSTHAR.STHAR_ACIKLAMA from  TBLSTHAR,TBLCAHAR WHERE TBLSTHAR.STHAR_CARIKOD='000108' AND TBLSTHAR.FISNO=TBLCAHAR.BELGE_NO
ORDER BY TBLCASABIT.CARI_KOD
Msg 205, Level 16, State 1, Line 1
All queries combined using a UNION, INTERSECT or EXCEPT operator must have an equal number of expressions in their target lists.

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen conari » 30 May 2012 07:29

cümlen doğru sonucu verirmi bakmıyorum ona ama field adları farklı olduğu için veri döndürmez. AS ile isim vermelisin fieldlara, yani biri carikod diğeri stokkodu ikisinide aynı ismi vermelisiniz.ayrıca select ettiğin field sayılarıda aynı değil:
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

Cevapla