İyi akşamlar,
Forumda aradım ama bulamadım, ram bellekteki bilgileri nasıl okuyabiliriz?
Örnek; programımızda a değişkeni ile b değişkenini karşılaştırdığımızda bunu bellekte nasıl tutuyor?
Ram bellek sorgulama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ram bellek sorgulama
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.
Re: Ram bellek sorgulama
oglydbg gibi debuuger programları ile bunu ASM dilinde yapabilirsiniz. Delphi üzerinde bir debugger/disassembler yapmaya çalışıyorsanız DEDE'nin izini sürün.
Dede mevcut projeler üzerinde çalışıyor ben o an aktif olan programımın bellekte yaptığı işleri takip etmek istiyorum. Bir değişkene değer atadığımda bellek bunu nasıl/nerede tutuyor? yada bir sorgu göderdiğimde a = b mi dediğim de nasıl karşılaştırıyor a ile b yi değişken olarak mı değer olarak mı bunlar görmek istiyorum.
Not: Dede oldukça başarılı bir programmış.
Not: Dede oldukça başarılı bir programmış.
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.
merhaba,
if a=b then ...
karşılaştırması yaptığınız satıra breakpoint koyun (Kısayol : F5)
programı çalıştırıp karşılaştırmayı yaptırdığınız butona tıklayın(başka bir olayda olabilir show, create vs)
breakpoint'te durduğu sırada delphiden view->debug windows-> cpu yolunu izleyerek
cpu penceresini görüntüleyin, bu pencerede gerekli cevapları bulacağınızı umuyorum
kolay gelsin
if a=b then ...
karşılaştırması yaptığınız satıra breakpoint koyun (Kısayol : F5)
programı çalıştırıp karşılaştırmayı yaptırdığınız butona tıklayın(başka bir olayda olabilir show, create vs)
breakpoint'te durduğu sırada delphiden view->debug windows-> cpu yolunu izleyerek
cpu penceresini görüntüleyin, bu pencerede gerekli cevapları bulacağınızı umuyorum
kolay gelsin