DBLookupComboBox'da Circular datalinks hatası

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
sozgur
Üye

DBLookupComboBox'da Circular datalinks hatası

Mesaj gönderen sozgur »

Merhaba. ben oluşturduğum bir tablodan DBLookupComboBox'a data çekmeye çalışıyorum. Veritabanı bağlantım düzgün çalışıyor ve DBLookupComboBox için datasource, datafield, listsource, listfield alanlarını da seçtim fakat keyfield alanını seçtiğimde "Circular datalinks are not allowed" hatası alıyorum. Çözümü konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: DBLookupComboBox'da Circular datalinks hatası

Mesaj gönderen m_ekici »

DBLookup Alan için seçtiğin alan yine Tablonda Lookup olarak tanımladığın bir alan ise bu hatayı veriyor.
ACERON
Üye

Mesaj gönderen ACERON »

sorunu tam olarak anlamadım ama benim yaptığım şekli anlatayım dbmodulume adet tzqery ve datasorc bağlıyorum eyer qurylerin ve data sorclerin çokfazla ise her qery ve ds ye yapacağı işleme göre isim veriyorum örneğin combo bağlı olarak personel çağracaksam QRPersonelsrc ve Dspersonelsrc yazıyorum daha sonra data sörc e query tanımlıyorum qery e databze mi tanıtıyorum qery min SQL string kısmına Bağlı olacağı Tabloyu belirliyorum Db modulde bu işlemleri yaptıktan sonra Form kısmında bulunan combo hazırlamak kolay lucap sorce isimleri nerden alacağımı lukap fild ve lukap dısly kısımlarınada tablenin içindeki fild i belirliyorum data sorc kısmınada enson oluşturduğum datasörcü seçiyorum ve bu sörcün içinde yer alan fild i belirleyip kaydediyorum Tabi bunları yapmadan önce combo nun bulunduğu formu datamobulune bağlaman gerkli ( implementation
uses dbmodule1) gibi kolay gelsin.
sozgur
Üye

Mesaj gönderen sozgur »

Anlayamadım. Tabloda lookup olarak tanımlamak ne demek? Veritabanı olarak access kullanıyorum. Öyle bir özellik olduğunu bilmiyordum. Biraz ayrıntılı anlatabilir misin lütfen?
ACERON
Üye

Mesaj gönderen ACERON »

birde şunu dene dbeditte nasıl datafield özelliğinden yararlanıyosak lookuptada
olabilir
DBLookupComboBox1.DataSource:=DataSource1;
DBLookupComboBox1.DataField:='SERVISADI';
burada servısadı alan oluyor yani comboboxa sevirs ismi yazdımmı o alana eklicek

form create olayına yazılcak
ACERON
Üye

Mesaj gönderen ACERON »

sozgur
Üye

Mesaj gönderen sozgur »

Link malesef yok. Tekrar yüklemeniz mümkünmü?
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Muhtemelen datasource ve datatableleri birbirine bağlıyorsun ve sonsuz döngüye giriyor, bağlantıları kontrol et bence.