Sorunum cok buyuk delphi ustalarini gerektiriyor. Ben isin icinden cıkamadim. Bir listbox dusunun. icinde gotonearest gibi bir arattirma yaptirmak istiyorum. Ayni winampin playlistinde aratma yapiyor gibi. Bunu nasil becerebilirim. Ornegin listbox satirlarinda sirayla mp3 ler dusunun.
Ornegin Ferdi Tayfurun sarkilari. Sirayla alt alta
Ferdi Tayfur - Bilmemne
Ferdi Tayfur - Bilmemkim
ben edite Ferdi yazinca bu listboxta filtreleme yapmam lazim. Umarim anlatabilmsisimdir. Saygılar
Listbox icinde arama yaptirmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Listbox class ına yada türetildiği class ların detaylarına bakmak lazım. Aklıma gelen yöntem ise şu. Tam listenin olduğu bir record array oluştur. Liste yi ise bu array içinden oluştur. yani basit bir döngü kur ve edit ten gelen text i pos ile arttır, değer 0 dan büyük ise listeye ekle
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
soruları daha detaylı sormanı tavsiye ederim ne yazdığın kodu görüyorum nede aklından geçenleri bilabirim. dolayısıyla üreteceğim alternatiflerde sınırlı olacaktır.
Problemin senin kodunda ozaman muhtemelende kurduğun döngünün koşullarında, breakpoint koyup satırları tek tek çalıştır
Kolay gele
Problemin senin kodunda ozaman muhtemelende kurduğun döngünün koşullarında, breakpoint koyup satırları tek tek çalıştır
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
forumda Listbox ve opendialog var
procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
OpenDialog1.Filter :=
'Mp3 Muzik Dosyasi (*.Mp3)|*.Mp3|All files (*.*)|*.*';
if OpenDialog1.Execute then
label2.Caption:=Opendialog1.filename;
for i := 0 to openDialog1.Files.Count-1 do
listbox1.Items.Add(openDialog1.Files);
end;
Opendialog penceresi acılıp CTRL + A ile itemleri sectigimde ( Opendialog un Multiselect ozelligi acik) belirli sayıda item ekliyor listbox a . ornegin 200-300. 3000-4000 mp3 ekleme yapamiyorum. Bu neden kaynaklanır. Sorunum su an bu. Tesekkurler
procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
OpenDialog1.Filter :=
'Mp3 Muzik Dosyasi (*.Mp3)|*.Mp3|All files (*.*)|*.*';
if OpenDialog1.Execute then
label2.Caption:=Opendialog1.filename;
for i := 0 to openDialog1.Files.Count-1 do
listbox1.Items.Add(openDialog1.Files);
end;
Opendialog penceresi acılıp CTRL + A ile itemleri sectigimde ( Opendialog un Multiselect ozelligi acik) belirli sayıda item ekliyor listbox a . ornegin 200-300. 3000-4000 mp3 ekleme yapamiyorum. Bu neden kaynaklanır. Sorunum su an bu. Tesekkurler