iyi akşamlar arkadaşlar
nokta belirleme işlemi olan point(x,y) fonksiyonun içinde grafikte kullandığım real değerleri aktarmak istiyorum. c# ta pointf komutu var. delphi 7 de öyle bir komut bulamadım. bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
point komutunun içinde real değerlerinin kullanılabilmesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: point komutunun içinde real değerlerinin kullanılabilmes
Point fonksiyonu Integer değerler aldığı için öncelikle elinizdeki değerleri Integer'a çevirmeniz gerekiyor.
Round, Trunc yada Int komutlarını kullanabilirsiniz.gibi
Round, Trunc yada Int komutlarını kullanabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
Point( Trunc(f1), Trunc(f2) );
There's no place like 127.0.0.1
iyi akşamlar simaWB
komutunda ekrana değerler integer olarak geçiyor. benim grafiğimdeki tüm veriler virgüllü olduğu için integer a çevirdiğim anda veri kaybı olacaktır. pointin içinde real bir ifade kullanmam gerekiyor. c# ta pointf komutu bunu karşılıyor. ama delphi deki karşılığını bulamadım:(Point( Trunc(f1), Trunc(f2) );
Grafiği nereye, neyle cizdiriyorsunuz? canvasa cizimde kordinatları tam sayı vermek durumundasınız
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

grafiğin x eksenini kestiği noktalarda real sayılar var. y ekseni de 0-1 arasında değişiyor. elde edilen sonuçlarda noktaların altında kalan bölgelerin alanları hesaplanacak. noktaları bulup pointf fonksiyonunun içinde tutmak daha da kolaylaştırıyor işleri. ama proje delphi de yapılmak zorunda olduğum için o komutun karşılığını bulmak gerekiyordu.
sorunu dizilerle hallettim. 2 boyutlu bir dizi tanımlayıp ilk değer olarak x i, ikinci değer olarak y yi tutarak sorunu çözdüm. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
sorunu dizilerle hallettim. 2 boyutlu bir dizi tanımlayıp ilk değer olarak x i, ikinci değer olarak y yi tutarak sorunu çözdüm. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.