cxGrid View ve Alt View'ine Veri Eklemek?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mertdogan
Üye

cxGrid View ve Alt View'ine Veri Eklemek?

Mesaj gönderen mertdogan »

İyi günler.

Bir cxgridde bir level oluşturdum ve bunun da bir alt level'ını oluşturdum. Üst levelda isimler adlı bir view var. Alt levelda da kitaplar adlı başka bir view var. Bu view'lar DB özellikli değil. Her bir kişinin adının yanındaki + tuşuna basınca kendi okuduğu kitapları gösteren view açılacak. Ben bu view'lara kişilerin adlarını ve okudukları kitapları kodla nasıl yazabilirim?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: cxGrid View ve Alt View'ine Veri Eklemek?

Mesaj gönderen mkysoft »

sanırım mem table kullanmanız daha kolay olacaktır.
mertdogan
Üye

Re: cxGrid View ve Alt View'ine Veri Eklemek?

Mesaj gönderen mertdogan »

CxGrid'in External list data şeklinde bir unbound mode örneği var. Orada bu olay yapılmış ancak öncelikle cxcustomgrid yöntemiyle yeni bir bileşen oluşturulup buna bir datasource özelliği ekleniyor. Ardından da yine bu datasource'e veri yazılıp datasource'ten okunuyor. Dolayısıyla master-detail için illa ki bir datasource gerekiyor anlaşılan.

Bu örneği incelediğimde cxgridview yerine cxgriddbview kullanmanın ve datasource olarak da memdata kullanmanın çok daha zahmetsiz olacağı sonucuna vardım.

Cevapsız geçen 1 günün ardından sizden de bu şekilde bir dönüş yaptığınızı görünce "aklın yolu birdir" diyor ve doğru düşündüğümden emin olarak memdata'ya bağlanma yöntemine yöneliyorum. Ancak yine de -yöntemi zor da olsa- datasource'ler olmadan böyle bir şeyi yapmanın yolunu bulabilsem (sadece öğrenme isteğimi tatmin etmek için) çok keyif alırdım. Şimdi sanki bunu becerememişim de başka bir yol (şans eseri daha kolay) bularak günü kurtarmışım gibi hissediyorum ve bu beni rahatsız ediyor.