exenin win ce 5.0 da çalışması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

exenin win ce 5.0 da çalışması

Mesaj gönderen lom »

s.a kolay gelsin.
Delphi 7 de yapılan exe win ce 5.0 da nasıl çalışır ? yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Re: exenin win ce 5.0 da çalışması

Mesaj gönderen White Rose »

bildiği kadarıyla çalışmıyor
lazarus+KOL-CE ikilisi ile yapabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

kol-ce yi biraz araştırdım. delphi için gerekli komponentini de indirdim ancak ekleyemedim. Bu Kol-ce nin ayrı bir exesimi falan mı var acaba ?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

kurulum ve bir kaç örnek linkte mevcut
http://ibrahimcoban.com/index.php/category/kol-ce/
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

lom yazdı:kol-ce yi biraz araştırdım. delphi için gerekli komponentini de indirdim ancak ekleyemedim. Bu Kol-ce nin ayrı bir exesimi falan mı var acaba ?
KOL-Ce nin delphi için olanını ben aramış bulamamıştım ve lazausta yapmıştım, siz nereden indirdiniz link verebilir misiniz
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

s.a
tşk ederim vermiş olduğunuz site bayağı yardımcı oldu kurulumu başardım. uygulama da yaptım.
http://ibrahimcoban.com/index.php/lazar ... -kurulumu/
ancak şöle bir hata alıyorum win-ce 5.0 da
"project" is not a valid windows ce application
Nerde yanlış yapıyorum anlayamadım.
chipset : vortex86sx
cpu yu arm olarak seçiyorum.

teşekkürler kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

s.a
wince de exe hazırlıyorum ama hala wince 5.0 da çalıştıramadım :oops: yardımcı olacak kimse var mı acaba ?
kodcuminik
Üye

Mesaj gönderen kodcuminik »

bende bir ara uğraşmıştım yine forumdan yardım almıştım
bunun için delphi yetersiz en azından kaynak yok emulatör de sikinti var
visualstudio.net 2008 profesyonel gezginlerden indirebilirsin
bununla uğraşmadan proje tipini mobile seçerek işi bitiriyorsun
tek sorun syntax oda ne istediğini bildikten sonra zibil gibi nette
kolay gelsin .
bilmezler bilmediklerinide bilmezler ama kendilerini bilir sanırlar
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Win c.e yüklü el terminalleri için program yazmayı düşünüyorsan veya düşünen varsa,teknik imkanlar varsa tabi..
Networke bir windows 2003 veya 2008 server yüklü bir pc kurmak.Daha sonra el terminali ekranına uygun çözünürlükte form dizayn ederek delphide programı yazmak ve el terminalinden server OS yüklü bilgisayara uzaktan bağlanıp,delphide hazırladığınız programı kullanmak.En kral yol bu bence.Bir PC nin donanımını kullandığınız için donanım yetersizliği sorununuz yok.en güzelide bu.Ama network,uzaktan bağlantı v.s gibi altyapı oluşturma şansınız yoksa.Ya web tabanlı(PHP,ASPX) bir uygulama yazacaksınız ondada kablosuz internet geerkecek tabi,yada Visual stodio 2008 ve üstü ile bu işi yapacaksınız.Delphide fazla kasmayın kendinizi.
Kullanıcı avatarı
lom
Üye

Mesaj gönderen lom »

s.a
Visiual Studio 2010 indirip kurdum. Ancak derleme seçeneklerinde Win Ce 5.0 için derleme seçeneklerini bulamadım.
Ayrıca Lazarus'u bayağı kurcaladım ancak bendeki i486 işlemcili wince 5.0 cihaz için maalesef derleyemedim :(
Bu işi Delphi ile çözemezmiyim acaba ? Bu işi çözmem gerekiyor. En azından basit bir exe çalıştırabilsem devamı gelecek ama nafile. İyi çalışmalar kolay gelsin herkese.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Smart PC leri için vs2010un desteği yok 2008 veya 2005 kullanmak zorundasın.
Visual Studio 2010 does not support mobile application development for versions of Windows Phone prior to Windows Phone OS 7.0.

For information about using Visual Studio 2010 to create applications for Windows Phone OS 7.0, see Windows Phone Development and Silverlight for Windows Phone.

For Visual Studio 2008 mobile developers, Microsoft released the Windows Mobile 6.5 Developer Tool Kit, which works with the Windows Mobile 6 SDK.

Because Visual Studio 2010 does not support mobile application development for Windows Phone prior to Windows Phone OS 7.0, you cannot use the following features: .NET Compact Framework projects, Visual C++ device projects, smart device CAB projects, Device Emulator and Device Emulator Manager, testing tools for device projects, and Device Security Manager.

Mobile application development is still supported in earlier versions of Visual Studio, such as Visual Studio 2008. For more information about smart device projects, see Windows Mobile Developer Center and Smart Device Development in Visual Studio 2008.
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 00%29.aspx