Trigger ile gelen değere göre işlem

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
Mesajlar: 241
Kayıt: 17 Ara 2003 04:30
Konum: Cennet Fethiye
İletişim:

Trigger ile gelen değere göre işlem

Mesaj gönderen sarp_halit »

S. A. Arkadaşlar,

Insert için bir tane trigger kullanıyorum. yaptığı işlem ise girilen bilgileri ikinci bir tablodan kontrol edip ona göre işlem yapmak. şimdi gelen değerler arasında ikinci tablodaki tanımlı alanlardan herhangi birisi var ise bir sorun yok düzgün çalışıyor ama gelen değer ikinci tabloda yoksa sorun çıkartıyor.

Şöyleki ikinci tabloda varchar(2) olarak tanımlanmış servis alanı var. Bu alanın içerisinde KD, 17,11,10 ... gibi bilgiler var. Triggerin tanımlı olduğu tablodan bunları içeren bir değer gelirse yani servis alan ikinci tablodaki servis alanında yer alan bilgilerden birisi ise sorun yok. ama yukarıda yazılı yani ikici tabloda servis alanlarında yer alan bilgiler dışında bir şey gelirse program sorun veriyor. ben de bunun için gelen servis bilgisini kontrol edip eğer içinde var ise trigger e yazdığım komutların o zaman çalışmasını istiyorum. gelen değerler varchar olduğundan while in ya da if in yapamıyorum. ya da nasıl yapılıyor bilmediğimden beceremedim.

bunu nasıl halledebilirim? yani gelen değerin benim elle tanımlayacağım değerler içerinde olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim. elle yapıyorum çünkü her seferinde ikinci tabloya gidip de kontrol etmesine gerek yok.

şimdiden teşekkür ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Cevapla