yapmış olduğumum programda quickreport ile rapor alıyorum.
yazıcı hp laserjet 1005. bilgisayarı ve akabinde programı açınca, program yazıcıdan yazdırmıyor.
ama diğer programlar mesela word,excel aynı yazıcı ile yazırma yapıyor.
ama ilk önce başka bir programla, yada bir sınama sayfası yazdırınca, program ile yazdırma işlemi yapılabiliyor.
taki bilgisayar kapanıp ertesi gün tekrar açılınca yine aynı problem oluyor.
böyle bir sorunla karşılaşan ve çözen var mı acaba?
hp laserjet 1005 sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: hp laserjet 1005 sorunu
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Üstelik de FastReport kullanıyorum. Her seferinde Word'ten boş bir sayfa gönderiyoruz. Kanser etti bu yazıcı beni. LJ 1005 kullanmayın. Daha iyi bir yazıcı satın alacağım. Bunu da yeğenime veririm heralde.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
bende problemin quickreport tan kaynaklandığını düşünüyordum.
demek fast reportta aynı.
o zaman sorun sadece bizim programlarda, diğerlerinde (word, excel) bir sorun olmuyor.
bu raporlama ve yazdırma olaylarında bizim hatamız olamaz çünkü biz yazdırma için kod yazmıyoruz. sadece print komutunu veriyoruz.
o zaman sorun sadece bizim programlarda, diğerlerinde (word, excel) bir sorun olmuyor.
bu raporlama ve yazdırma olaylarında bizim hatamız olamaz çünkü biz yazdırma için kod yazmıyoruz. sadece print komutunu veriyoruz.
Aynı yazıcıyı bizde kullanıyoruz. Problem yok. qreport kullanıyoruz. Tahminim denmişsinizdir ama driver güncelleyin derim.
Erbab-ı kemâli çekemez nakıs olan, rencide olur Dide-i Huffaş ziyadan....
bizimde quickreport kullanan bir otomasyonumuz var ve daha önce benzer bir sorunla karşılaşmıştım , event viewer da konuyla ilgili bazı hata mesajları bulup bunları araştırdığımda yazıcı driverlarının sıkıntı çıkardığına dair yorumlar okumuştum,y.kulac yazdı:bende problemin quickreport tan kaynaklandığını düşünüyordum.
aynı makinaya hemen yan bilgisayara bağlı olan laserjet 1018 i kurup çalıştırınca hic bir sıkıntı kalmamıştı.