DelphiX
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- seandillon
- Üye
- İletişim:
DelphiX
İyi günler arkadaşlar DelphiX hakkında hiç türkçe döküman varmı biliyormusunuz?
Hayatta iki şey paylaşmaya değer, sevgi ve bilgi. sevgisiz bilgi, bilgisiz sevgi olmaz...
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: DelphiX
delphi x yapim asamasinda henuz
piyasaya cikmadi
2010 sonunda cikmasi planlaniyor
vcl kodlarinizi linux , macos ve windows icin derleyebilecek
bu isi nasil yapacak ? diger isletim sistemleri icin de ide yapacaklar mi yoksa windows uzerinde delphi ile yazip linux icin derle , macos icin derle gibi mi olacak henuz belli degil.
ilk asamada datasnap , rtl ve bazı temel vcl siniflari cross platform ozelligi sunacak
zamanla bu destek gelisecek.
piyasaya cikmadi
2010 sonunda cikmasi planlaniyor
vcl kodlarinizi linux , macos ve windows icin derleyebilecek
bu isi nasil yapacak ? diger isletim sistemleri icin de ide yapacaklar mi yoksa windows uzerinde delphi ile yazip linux icin derle , macos icin derle gibi mi olacak henuz belli degil.
ilk asamada datasnap , rtl ve bazı temel vcl siniflari cross platform ozelligi sunacak
zamanla bu destek gelisecek.
seandillon Delphi icin DirectX component setinden bahsediyor sanirim.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
hatlar karismis 

Bu sayede Delphi X ten haberim oldu benim de
Codegeardan biri DelphiLive da OSX altinda calisan beta halinde bir delphi compiler tanitimi yapmisti. Gerci lazarus ta yapiyor ama IDEsine bir turlu isinamadim.

- seandillon
- Üye
- İletişim:
Teşekkürler arkadaşlar ilginiz için. Bugün google vasıtası ile ararken bir rusça döküman buldum. Sonra acaba google translate bunu ne kadar iyi çevirebilir dedim. Tamam belli türkçede başarılı dğeil ama rusça - ingilizce nasıl olacak dedim ve gerçekten çok başarılı bir şekilde çevirme yaptı... Süpersin google.
Hayatta iki şey paylaşmaya değer, sevgi ve bilgi. sevgisiz bilgi, bilgisiz sevgi olmaz...
Resmi olmayan sitesi http://www.micrel.cz/Dx/ bu adresten indirebilirsin
DelphiX olarak olmasada directX'in delphide kullanılışını eğer bulabilirsen Charles Calvert (Unleashed) Delphi 4 kitabının türkçesinde var.
DelphiX olarak olmasada directX'in delphide kullanılışını eğer bulabilirsen Charles Calvert (Unleashed) Delphi 4 kitabının türkçesinde var.
....