Mysql güvenliği haklında birkaç basit soru?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pelitt
Üye

Mysql güvenliği haklında birkaç basit soru?

Mesaj gönderen pelitt »

Selamlar
sonunda iyice sona geldim arkadaşlar mysql dosyasının örneyin
art niyetli biri tarafından silinmesi
veya program harici programlarla (navicat vs.) bağlanılıp bilgilerin değiştirilmesini önlemek için ne yapabilirim zaten öyle büyük iddam yok ev kullanıcısıyız
ilk mesele için aklıma bir çözüm yolu geliyor dosyaları gizlemek gibi :( ama çok basit olur o
birde mysql ye okadar şifre koydum olmadı şifre koması bukadar zormuymuş yav mysql de user tablosunda password kısmına rastladım şifreler bunlarmı acaba onlarsa neden değiştirdiğim halde şifre yazıyorum bağlanmıyor
bildiğiniz yöntem ve yollar varsa paylaşırsanız sevinirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Mysql güvenliği haklında birkaç basit soru?

Mesaj gönderen mkysoft »

Bulduğunuz yer şifre alanı. Yaptığınız değişikliğin geçerli olması için

Kod: Tümünü seç

FLUSH PRIVILEGES
komutunu çalıştırmalısınız. Ayrıca yetkileri değiştirdiğinizde yada yeni kullanıcı eklediğinizdede bunu yapmanız gerekir. MySQL açılışta bu bilgileri tablolardan okuyarak hızlı çalışması için ram'de tutar. Bu komut yeniden tablolardan okumasını sağlar.
Veriler şifrelenmediği için dosyalarınız yeni bir kurumluma taşınarak verilere ulaşılabilir. Gerçi bu sorun veri tabanlarının birçoğunda var.
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

mkysoft yazdı:Bulduğunuz yer şifre alanı. Yaptığınız değişikliğin geçerli olması için

Kod: Tümünü seç

FLUSH PRIVILEGES
komutunu çalıştırmalısınız. Ayrıca yetkileri değiştirdiğinizde yada yeni kullanıcı eklediğinizdede bunu yapmanız gerekir. MySQL açılışta bu bilgileri tablolardan okuyarak hızlı çalışması için ram'de tutar. Bu komut yeniden tablolardan okumasını sağlar.
Veriler şifrelenmediği için dosyalarınız yeni bir kurumluma taşınarak verilere ulaşılabilir. Gerçi bu sorun veri tabanlarının birçoğunda var.
bu komutu nerede çalıştıracağım dosya adı söylermisiniz?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Bazı şeyleri sormak yerine araştırıp öğrenmeyi denemelisin....
http://www.bakale.com/mysql/myleri.htm
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

SQL destekli bir nesnenin içerisinde excute edebilirsiniz. ZSQL, ZReadonlySQL gibi.