Windows Service Application sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Windows Service Application sorunu
Merhabalar arkadaşlar, geçmişte birçok kez yapmama ragmen kaynak kodlarım da kaybolduğu için şu an sıkıntıya düştüm.Sorunum; başlıktanda anlaşılacağı üzere servis uygulamaları.Bir uygulamamız var bazı işlemleri yaptırmak istiyoruz yani zamanı gelince bir dll içerisindeki formu göstermek, uyarı mesajı vermek vs. gibi basit birkaç işlemi servis üzerinden yapmak istiyoruz ama bu uygulamayı ben açıyorum kendi kapanıyor bunun bir çaresi vardı hatırlayamadım ve bulamadım da bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
(Kullandığım sistemler; Win vista ultimate, delphi 2007)
(Kullandığım sistemler; Win vista ultimate, delphi 2007)
UWESIS CORPORATION
Re: Windows Service Application sorunu
arkadaşlar yokmudur kimsenin fikri veya kimse servis yazmadımı bu güne kadar hiç böyle bir durum gelmedmi başınıza?
UWESIS CORPORATION
Merhaba ,
Uygulamayı açıyorum kendi kapanıyor derken, servis uygulamanızı servislere install edip başlat dedikten sonra kendi kendine mi duruyor demek istediniz yoksa normal pencere uygulaması gibi çift tıklayıp çalıştırdığınızdamı hemen görünüp kayboluyor, eğer ikinci şıksa delphi servis uygulamalarını varsayılan "/install" parametresiyle servis yönetcisine install edip oradan çalıştırmanız gerekir servisler arka planda farklı bir mantıkla çalışır, bunu bir netleştirelim ona göre devam edelim.
Uygulamayı açıyorum kendi kapanıyor derken, servis uygulamanızı servislere install edip başlat dedikten sonra kendi kendine mi duruyor demek istediniz yoksa normal pencere uygulaması gibi çift tıklayıp çalıştırdığınızdamı hemen görünüp kayboluyor, eğer ikinci şıksa delphi servis uygulamalarını varsayılan "/install" parametresiyle servis yönetcisine install edip oradan çalıştırmanız gerekir servisler arka planda farklı bir mantıkla çalışır, bunu bir netleştirelim ona göre devam edelim.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam servis.exe /install olarak yazıyorum 1 saniye çalışıyor daha sonra program çalışmayı durdurdu hatası alıyorum hizmetlerin içerisinde de uygulamayı bulamıyorum, bu servisin içerisinde hiçbir kod yok servisi canlı tutmak için içerisinde sürekli işlemler mi yapmak gerekli veya servisin sürekli çalışması için ne yapmam gerekli
UWESIS CORPORATION
Merhaba ,
Servisin sürekli çalışmayı sürdürmesi için ,
Servis modülünüzün OnExecute olayında
Deyimini kullanıyor olmanız gerekir, kullanmıyorsanız eklemeniz sorunu çözecektir.
Servisin sürekli çalışmayı sürdürmesi için ,
Servis modülünüzün OnExecute olayında
Kod: Tümünü seç
while not Terminated do ServiceThread.ProcessRequests(True);
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam çok teşekkürler şu anda çift tıklayıp açtığım zaman çalışıyor ama servislere eklemeye kalkınca service.exe /install yazıp entere bastığım anda ilk çalışıyor sonra 1 saniye sürüyor hataya düşüyor kapanıyor sorun vistadan kaynaklanıyor olabilir mi veya yanlış yaptığım yerler mi var
çalışmayı durdurdu hatası aldığımda hata ayıkla butonuna tıklayınca şu şekilde bir uyarı gözükmekte:
bu ayar kısmına girdikten sonra Tools/Options/Debugging'e, Just-In-Time şeklinde bir ayar bulamadım.Nerde yanlış yapıyorum
çalışmayı durdurdu hatası aldığımda hata ayıkla butonuna tıklayınca şu şekilde bir uyarı gözükmekte:
An unhandled win32 execption occurred in ServiceApplication.exe [4068].
Just-In-Time debugging this exception failed with the following error:
No installed debugger has Just-In-Time debugging enabled.In Visual Studio, Just-In-Time debugging can be enabled from Tools/Options/Debugging/Just-In-Time.
Check the documentation index for Just-in-time debugging, errors' for more information
UWESIS CORPORATION
Merhaba ,
TServis ten türemiş sınıfınızın kodlarını buraya yapıştırımısınız, bir göz atalım.
TServis ten türemiş sınıfınızın kodlarını buraya yapıştırımısınız, bir göz atalım.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Buyrun Hocam;
program ServiceAppForm;
uses
SvcMgr,Dialogs,
ServiceApp in 'ServiceApp.pas' {Service1: TService};
{$R *.RES}
begin
if not Application.DelayInitialize or Application.Installing then
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TService1, Service1);
Application.Run;
end.
unit ServiceApp;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Classes, Graphics, Controls, SvcMgr, Dialogs,
ExtCtrls;
type
TService1 = class(TService)
Timer1: TTimer;
procedure ServiceExecute(Sender: TService);
procedure Timer1Timer(Sender: TObject);
procedure ServiceCreate(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
function GetServiceController: TServiceController; override;
{ Public declarations }
end;
var
Service1: TService1;
implementation
{$R *.DFM}
procedure ServiceController(CtrlCode: DWord); stdcall;
begin
Service1.Controller(CtrlCode);
end;
function TService1.GetServiceController: TServiceController;
begin
Result := ServiceController;
end;
PROCEDURE SHOWDLLDESKTOP1;FAR;EXTERNAL'CDNS_DESKTOPS.DLL';
procedure TService1.ServiceCreate(Sender: TObject);
begin
end;
procedure TService1.ServiceExecute(Sender: TService);
begin
while not Terminated do ServiceThread.ProcessRequests(True);
end;
procedure TService1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
end;
end.
UWESIS CORPORATION
Merhabalar ,
Kodlarınızda teorik olarak çalışmayı durduracak herhangi bir sorun görülmüyor, servis property leri arasında yer alan
Interactive özelliğine TRUE değeri vermelisiniz , ayrıca ServiceType özelliği stWin32 şeklide ayarlanmış olmalıdır. Ayrıca bir dipnot,
servis modülünüzün Name özelliğine verdiğiniz isim çok önemli, delphi varsayılan olarak "Service1" adını verir ,ve windows hizmet yöneticisine bu isimde kayıt olur, aynı isimde birden fazla servis windowsa yüklenemez, kısacası servisinize mutlaka ayırıcı bir isim vermelisiniz.
Kodlarınızda teorik olarak çalışmayı durduracak herhangi bir sorun görülmüyor, servis property leri arasında yer alan
Interactive özelliğine TRUE değeri vermelisiniz , ayrıca ServiceType özelliği stWin32 şeklide ayarlanmış olmalıdır. Ayrıca bir dipnot,
servis modülünüzün Name özelliğine verdiğiniz isim çok önemli, delphi varsayılan olarak "Service1" adını verir ,ve windows hizmet yöneticisine bu isimde kayıt olur, aynı isimde birden fazla servis windowsa yüklenemez, kısacası servisinize mutlaka ayırıcı bir isim vermelisiniz.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
hocam dediklerinizi yaptım yine aynı sonucu verdi çift tıklayıp açınca sorun yok ama install ederken çalışıp kapanıyor service properties de şu şekilde
servisi de şu şekilde install etmeye çalışıyorum
waithint | 5000
oldcreateorder | False
AllowPause | True
AllowStop | True
DisplayName | C_ServiceEx
ErrorSeverity | esNormal
Interactive | True
LoadGroup | Boş
Name | C_ServiceEx
PassWord | Boş
ServiceStartName | Boş
ServiceType | stWin32
StartType | stAuto
Tag | 0
TagID | 0
CMD Komut satırında D sürücüsüne ve klasörlere geliyorum
D:\Temp Applications\ServiceApp\ServiceApp.exe /install /silent
UWESIS CORPORATION
Merhaba ,
Bir çok servis uygulaması yazdım, kimisi mail denetleyen kimisi yedekleme yapan benzer bir sorunla karşılaşmadım tüm servislerimi Vista sistemlerdede deneme şansım oldu herhangi bir sorun yaşamadım.
Sizin kodlarınızdada teorik olarak bir sorun görülmüyor, şu noktadan sonra yorum yapamıyorum maalesef.
Bir çok servis uygulaması yazdım, kimisi mail denetleyen kimisi yedekleme yapan benzer bir sorunla karşılaşmadım tüm servislerimi Vista sistemlerdede deneme şansım oldu herhangi bir sorun yaşamadım.
Sizin kodlarınızdada teorik olarak bir sorun görülmüyor, şu noktadan sonra yorum yapamıyorum maalesef.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim sorunu çözdüğümde burada yayınlarım tekrar teşekkür ederim
kolay gelsin.
kolay gelsin.
UWESIS CORPORATION
bu arada şunuda sormak istiyorum hocam bu servisi ben registry den çalıştırsam açılışta run altından bu olay ile ne gibi farkları olur yani install etmek ile run altından çalıştırmak arasında ne farklar vardır
UWESIS CORPORATION
hocam kodlarını windows 7 de denedim çalıştı. windows 7'de yanlış bilmiyorsam vista üzerine yazılmış. yani özellik olarak aynı. sadece install ederken "programı yönetici olarak çalıştır " özelliğini aktif etmem gerekti. yoksa hata verdi. kodları denediğim sistem;
delphi 2009
win7
delphi 2009
win7
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
evet hocam o şekilde yapınca sorunsuz çalıştı emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum
UWESIS CORPORATION