Forma Girişi Şifreleme Admin / User

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
chasteeer
Üye

Forma Girişi Şifreleme Admin / User

Mesaj gönderen chasteeer »

Selamlar,
Stok programı yapmaya calısıyor mezuniyet için.Ana menum de 3 ayrı giriş var yani 3 ayrı forma acılan girişler..
1.butona tıklarsan kıyafet 2.butona tıklarsan ayakkabı 3.butona tıklarsan parfumeri kayıt giriş forumları geliyor.
Ben ana menu de bu butonlara tıkladındıgında sifre sormasını istiyorum..Fakat şifreleme admin ve user olarak 2 şekilde olacak.Admin girişinde herşey serbets user girişinde de mesela sadece ekleme ve duzeltme serbest.YYardımcı olursanız çok sevinirim.Birde cahil birisine anlatıyor gibi anlatırsanız iyi olur :)
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Re: Forma Girişi Şifreleme Admin / User

Mesaj gönderen CiTiZEN »

bu işlemi basit ce bir veritabanı ile yapabilirsiniz yani şöyle ki;veritabanınızda basit olarak "Kullanıcı Adı","Şifresi","Tipi" olsun kullanıcıyı kayıt ederken tipini belirlersin daha sonra kullanıcı giriş yaptıgında o alanı kontrol ederek nelere izin verip/vermeyeceğine karar verirsin kullanıcı giriş işlemini arama yaparak veya başka şekillerle yaparsın.
2. bir yol olarak ise ini dosya sistemi veya benzeri bir dosya sistemi ile yaparsın;
sistemini kavraman için link gönderiyorum:

viewtopic.php?f=2&t=6687&p=37240&hilit=ini+dosya#p37240

Kolay Gelsin...
UWESIS CORPORATION
chasteeer
Üye

2. seçeneğin bana göre olduğunu düşünmüyorum ya da ben anlayamadım :S
ilk seçeneği biraz daha açarsanız sevinirim.Şifreleme yapmak kolay fakat 2 ayrı girişin olması ve girişlerin farklı izinler içermesi biraz karıştırdı aklımı..
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

şimdi basit olarak bir veritabanı dosyası olsun o dosya giriş çıkış ve kullanıcı hesapları için.Bu dosyada 3 alan var bunlar Kullanıcı ismi,kullanıcının şifresi ve kullanıcının tipi yani Admin veya User.Kullanıcı giriş yapacagı zaman kullanıcı adını girer ve programın veritabanında arama yapar sonra kullanıcı varsa şifre ve tip bilgilerini alırsn şifre tutarsa zaten programa giriş yaptı demektir sonra senin yapacağın tip bilgisine göre nelere izin verip neleri kısıtlayacağın yani;

Kod: Tümünü seç

if dbtipedit.text=user then
button1.enabled:=false;
button2.enabled:=true;

if dbtipedit.text=admin then
button1.enabled:=true;
button2.enabled:=true;
Kolay Gelsin.
UWESIS CORPORATION
chasteeer
Üye

Tek bir sifre ekranı olsa ve buraya girilen şifre admin sifresiyse forum ona gore acılıp izinler ona gore verilse,user sifresi girilmişse forum ona gore acılıp izinler ona gore verilse olmaz mı ?
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

benim için hiç farketmez :) sistemin nasıl daha kararlı olursa o şekilde dizayn etmelisin gerekirse şifreleme algoritmaları oluşturmalısın kendi dosya biçimini oluşturmalısın tamamen senin yaratıcılıgına kalmış sadece şifre olsun dersen ini dosya kullanabilirsin şöyle;

kullanıcı adı=kullanıcı tipi
UWESIS CORPORATION