programa entegre edilmiş e posta gönderimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

programa entegre edilmiş e posta gönderimi

Mesaj gönderen baloglurecep »

arkadaşlar hepinize selam ve saygılar diliyorum. siteyi 3 gündür didik ettim. aradığım cevabı net olarak bulamadım. her bilen arkadaş farklı bir yorum yapmış. bilgi sunmuş. ancak çözüm tam olarak üretilememiş. ben şuan kullanılan programa yeni versiyona özellik olarak ekleyeceğim e posta gönderimi üzerinde çalışıyorum. müşteriler üzerinde yada rehber üzerinde sağ klikle eposta gönder ekleyeceğim. bir sürü mail programına baktım kendim yazdım. 5.7.1 hatası veriyor sürekli. sanrım ip banlanmış. buna nasıl bir öçözüm üretilebilir. özel bir servis sağlayıcıdan hizmet mi almalıyız bu iş için. örneğin sitem var bu site hostinginden özel izin alıp öylemi kullanmalıyız. özel bir e posta gönderim programı yapmayacağız. sadece program içinden tekil gönderim yapılacak bir e pıosta gönderim hizmeti. bilgisi olan arkadaşalrdan yardım istiyoruz. paylaşalım e posta işini tatlıya bağlayalım.
oklawa
Üye

Re: programa entegre edilmiş e posta gönderimi

Mesaj gönderen oklawa »

Burayı bir inceleyin. İşinize yarayacağını sanıyorum.
Ana sayfası
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Bu iş için bir SMTP sunucusuna ihtiyacınız var. Kendi bilgisayarınızı da SMTP sunucusu olarak ayarlayabilirsiniz ama tavsiye etmem. Bunun yerine internet hizmeti (örn. Hosting firmanız) aldığınız firmanın SMTP sunucusunu kullanın.

Mail göndermek için delphi içerisinde kurulu olan Indy bileşenlerini kullanabilirsiniz.

Burada bir örnek var:
http://www.howtodothings.com/computers/ ... -indy.html

5.7.1 hatası nedir? Hangi aşamada bu hatayı alıyorsunuz? Hatanın bir açıklaması yok mu?
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

csunguray gönderdiği linkteki kodlarda işine yaramayacaktır...piyasadaki kodların hepsi güvenliği olmayan sunucular için yazılmış kodlar.Bilinen posta sağlayıcılara bu kodlarla mail yollayamazsınız....ayrıca dediğiniz gibi bende tam olarak günümüz sistemlerine cevap veren bir kod görmedim....Ama çaresi var elbet aşağıdaki linkte Gmail için ne yapılması gerekiyor yazıyor... zaten en iyi çözüm gmail gibi hızlı ve sorunsuz bir servis sağlayıcı kullanmak bu iş için...
http://www.marcocantu.com/tips/oct06_gmail.html
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Bir üyelik sistemimiz var. Bu üyelik sisteminde kuyruğa (Table) atılan mailler bir delphi programı tarafından bu yolla teslim ediliyor. Şimdiye kadar çeşitli servis sağlayıcalardaki (5-6 tane) sıradan e-posta hesaplarımızı kullanarak milyonlarca (abartı değil) e-posta yı (tamamı html formatta ve gömülü resim içeriyor) yerine ulaştırdık. Anlaşılan o ki siz yapamayınca meseleye "bu iş olmaz" damgasını vurmuşsunuz. Yaklaşımınızla kızdırdınız beni.
En son csunguray tarafından 21 Şub 2009 03:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
C. Sunguray
Net Bilişim Hizmetleri

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Kızacak birşey yok gerçeklerden bahsediyorum... 5-6 tane servis sağlayıcıya gönderdik demişsiniz isimleri yok ortada.... bunlar arasında gmail varsa ve gönderdiğiniz linkteki kodlar ile başarılabiliyorsa ben yanlış biliyorum demektir...gönderdiğim linkte de boşa uğraşmış demek ki marco cantu.... Forumlarda dolaşan kodlar ve sorunlar hep aynıdır en çok karşılaşılan sorun ise TLS ve SSL bağlatı sıkıntısıdır ondan dolayı arkadaşa yol göstereyim dedim...
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Hatırlatırım. Sorumuz "google dan nasıl mail gönderilir" DEĞİL. Soruyu daha dikkatli okumanızı ve ona odaklanmanızı tavsiye ediyorum.

5-6 tane servis sağlayıcıya gönderdik demişsiniz isimleri yok ortada.
Yalan mı söylüyorum ben?

Not: Sizin bu konuda bundan sonraki mesajlarınıza cevap vermeyeceğim.
C. Sunguray
Net Bilişim Hizmetleri

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mevzuya farklı yaklaştığımızdan kaynaklandı anlaşmazlık elbetteki güvenliği olmayan bir çok servise mail atılabilir önerdiğiniz kodlar ile....Benim aklıma hemen bilinen mail servisleri geldiği için artık işe yaramıyor bu kodlar dedim...
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Arkadaşlar gerginliğe gerek yok herkes bildiğini yazar kime ne lazımsa o onu arasından seçer alır herkesin yöntemi farklı saygı duymak gerek...
UWESIS CORPORATION
baloglurecep
Üye
İletişim:

Sorun Çözüldü

Mesaj gönderen baloglurecep »

arkadaşlar kendi sitemin host servisi sağlayıcısının stmp bilgileri ve kullanıcı logini ile giriş yapıp connect oluyorum. (bu kısımlar ile kullanıcı uğraşmıyor. yoksa ne yazacağız diye yüzlerce kişi arar :))) ) kullanıcı direk gönderen e posta adresini göndereceği kişiyi ve e postasını yazarak göndere baıyor işlem bitiyor. tabi burda kimden kısmına geçerli bir e posta adresi yazmazsa junk maile düşüyor. şimdilik servis sağlayıcıdan gelecek cevabı bekliyorum.

herkese teşekkür eder saygılar sunuarım...
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Junk mail e düşüyor derken sanırım alıcının servis sağlayıcısının spam kriterleri yüzünden oluyor bu. Sizin servis sağlayıcınızın alıcının servis sağlayıcısıyla (Örn. Hotmail için Microsoft ile) görüşüp halletmesi gerekir bu işi.
C. Sunguray
Net Bilişim Hizmetleri