Arkadaşlar
Anlatmak isteğim Şeyi bir örnek ile anlatayım
Şimdi Excel(2007) de Görünüm sekmesinde Bölmeliri Dondur Seçeneğinden/İlk Kolonu dondur seçeneğini işaretliyorum
1. kolon hep sabit kalıyor scrollbardan yatay kaydırsamda 1. kolon hep sabit
Acaba Bunu Dbgrid içinde yapabilirmiyz mesala ilk 3 kolonu sabitleyebilirmiyiz
Teşekkürler
DBGrid de Sabit Kolonlar
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: DBGrid de Sabit Kolonlar
Soruyu tam anlamadım ama heralde stringgrid deki gibi fixed kolon istiyorsun...
Kod: Tümünü seç
procedure TFliste.DBGrid3DrawColumnCell(Sender: TObject; const Rect: TRect;
DataCol: Integer; Column: TColumn; State: TGridDrawState);
begin
TStringGrid(DbGrid3).FixedCols := 3;
end;
DBGrid de yok en azından CustomDBGrid kurcalanmadığı haliyle
Developer Express in dxDBGrid / cxGrid inde veya başka bir gridde gördüğümü hatırlıyorum, fakat kullanmadım.

Developer Express in dxDBGrid / cxGrid inde veya başka bir gridde gördüğümü hatırlıyorum, fakat kullanmadım.

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
TStringGrid(DbGrid3).FixedCols := 3;
Aslıda bu kod ile oluyor ama
fixed kolonlarada veri girişi olduğundan çok hatalı oluyor
dbgridin şekli falan değişiyor kolonlar karışıyor
yani verimli çalışmıyor
CxGridin Proje içinde kullanılmasıda iyi olmuyor
çünkü sadece cxgrid 236000 kusur satır
çok yavaşlatıyor projeyi
Aslıda bu kod ile oluyor ama
fixed kolonlarada veri girişi olduğundan çok hatalı oluyor
dbgridin şekli falan değişiyor kolonlar karışıyor
yani verimli çalışmıyor
CxGridin Proje içinde kullanılmasıda iyi olmuyor
çünkü sadece cxgrid 236000 kusur satır
çok yavaşlatıyor projeyi
Veri grişi esnasında Fixed özelliğin kaldırıp daha sonra tekrar aktif edersen sorun çözülür muhtemelen.Ben kodu devamlı suretle fixed özelliği çalışsın diye ondrawcell olayına yazdım...öteki türlü DBGrid yenilendğinde, meselea sorgu çalıştırıldığında fixed özelliği gidiyordu...yani her sorgu sonrası bu kodu yazmak sorunu çözebilir. ondrawcell çok iyi bir çözüm değil...
cxGrid yavaşlatıyor mu?
içinde barındırdığı özellikleri kullanmak için o kadar yavaşlığa katlanmak gerekmez mi?
Bende senin gibi kullanmıyordum. Fakat bir sürü özellik hem zaman kazandırıyor, hem kullanıcıya kolaylık sağlıyor, hem de görsel güzellik katıyor.
(Veri girişinde de çok kolaylık sağlıyor, Enter ile direk alt satıra geçiyor ve satır açıyor, Tarih, Para girişleri daha muntazam, aynı sütünda (aynı alan için) farklı combolar çıkarabiliryorsun vs.)
içinde barındırdığı özellikleri kullanmak için o kadar yavaşlığa katlanmak gerekmez mi?
Bende senin gibi kullanmıyordum. Fakat bir sürü özellik hem zaman kazandırıyor, hem kullanıcıya kolaylık sağlıyor, hem de görsel güzellik katıyor.
(Veri girişinde de çok kolaylık sağlıyor, Enter ile direk alt satıra geçiyor ve satır açıyor, Tarih, Para girişleri daha muntazam, aynı sütünda (aynı alan için) farklı combolar çıkarabiliryorsun vs.)
En son m_ekici tarafından 13 Kas 2008 03:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
m_ekici
dostum doğru söylüyosun barındırdırdığı özelleklire göre fena değil ama
Rapor verirken kullanırsın,listelerde kullanırsın
Veri Girişi yaptığım grid de bana fazla bi avantajı yok
dostum doğru söylüyosun barındırdırdığı özelleklire göre fena değil ama
Rapor verirken kullanırsın,listelerde kullanırsın
Veri Girişi yaptığım grid de bana fazla bi avantajı yok