Başka server'dan update yapmak.

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Başka server'dan update yapmak.

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var.
Farklı bir lokasyondaki serverdan veri alıp kendi lokasyonumdaki servda update yapmak istiyorum. Her iki serverda da sql2000 bulunmakta. komutum şöyle olacak
UPDATE dbo.FLIST_MALZEME_DURUM_KONTROL SET dbo.FLIST_MALZEME_DURUM_KONTROL.SBSIPARIS= Farklı serverdaki veri tabanı ve tablo
FROM Farklı serverdaki veri tabanı ve tablo
WHERE dbo.FLIST_MALZEME_DURUM_KONTROL.MALZEMEKODU=Farklı serverdaki veri tabanı ve tablo
Yardım eden herkese şimdiden çok teşekür ederim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Başka server'dan update yapmak.

Mesaj gönderen mkysoft »

Bu kadar kolay değil. Ayrıca VCL başlığı sorunuz için uygun değil. Biraz arama yaparsanız daha önce bu konular konuşuldu. ipucu vereyim fahrettin abinin yazılarına bakın. SQL serverın replication özelliği varmı bilmiyorum varsa bu özellikten yararlanın.
emrahgs
Üye

Mesaj gönderen emrahgs »

Başka Bir Server dan veri çekmek için benim kullandığım yöntem linked server dır

USE master
GO

EXEC sp_addlinkedserver @server='LIKEN_ADI', @srvproduct='',@provider='SQLOLEDB',
@datasrc='SERVER_ADI',@location='',@provstr='',@catalog=DB_ADI
GO

SELECT * FROM OPENQUERY(LINKED_ADI,'SELECT * FROM TABLO_ADI')

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kilitli