Vista' da Delphi 2006 Sorunu

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
Gold_Lady
Üye
Mesajlar: 142
Kayıt: 03 Nis 2006 08:39
Konum: İş Yerinden :)
İletişim:

Vista' da Delphi 2006 Sorunu

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Merhaba.
Vista üzerine kurdum Delphi 2006 yı. İki defa yeniden kaldırıp kurmama rağmen, Delphi 2006 .Net uygulamalarını açarken bu hatayı veriyor ve .Net projelerini açmıyor. New menüsünde ASP.NET ile ilgili olan uygulamalarda görünmüyor ve sadece Win32 uygulaması yazılabiliyor.

Anladığım kadarıyla Dotnet IDE sine erişim engellendi diyor hata mesajında ama sebebi ne? Vista' yı admin yetkileriyle açıyorum, özellikle ilk seferde kuramayınca, yönetici olarak çalıştır kısımınıda işaretledim ama sonuç aynı.

Resim
Gold_Lady
Üye
Mesajlar: 142
Kayıt: 03 Nis 2006 08:39
Konum: İş Yerinden :)
İletişim:

Re: Vista' da Delphi 2006 Sorunu

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Çok özür dilerim.
O kadar sevindirik oldum ki şu an anlatamam. :) İki defa Vista kurup sildim bu sorunu çözene kadar.
Googlede hata ile ilgili araştırma yaparken sürekli yanlış şekilde arama yapıyormuşum. Şimdi dikkatimi çekti sorunu çözdüm.
BDS 2006is not officially supported or certified for use on Vista, therefore CodeGear recommends, that customers wait until a certified version ofBDS 2006becomes available, however, the following steps can be followed if you need to run BDS on Windows Vista.

Copy the file, lc.exe, from the Microsoft .NET 1.1 SDK bin directory (normally at C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\v1.1\Bin) to the BDS 4.0 bin directory (normally at C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\bin) and rename the file to lc.dll.
Meali :
C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\v1.1\Bin dizini içindeki lc.exe dosyasını kopyalayıp, C:\Program Files\Borland\BDS\4.0\bin dizini içine atın ve dosya adını lc.dll olarak değiştirin.
Belki birisinin işine yarar, o yüzden silmedim konuyu. Gereksiz derseniz yöneticiler silebilir.
Cevapla