Install Shield Express ile Serial Key Kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

merhaba,

dungle'ları kırmanın temel mantığı programa veya dll'e ufak bir eklenti yapıp, dungle'ı hiç kontrol ettirmiyorlar. Ama program için önemli bir bilgiyi, şifreleyerek dungle'a kaydederseniz yapılabilecek birşey yok. Mecbur dungle olmak zorunda.

Birebir dungle kopyalama henüz duymadım. Eğer böyle birşey çıkarsa o zaman dungle'lar bir işe yaramaz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

Admin yazdı:Ama program için önemli bir bilgiyi, şifreleyerek dungle'a kaydederseniz yapılabilecek birşey yok. Mecbur dungle olmak zorunda
zaten hocam bahsettiğim olayda buydu. genellikle 300byte yazılamaz, yaklaşık bi (modeline göre) 40-150 byte arası yazılabilir alana sahip oluyor donglelar. o alanı en mantıklı şekilde kendi istedikleri gibi(hazır kütüphanelerle değil) kullanmaları gerekir.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

hdd seri numarasıda alınarak yapılabilir fakat benim gibi 2 ayda bir makineye format atan birisiyseniz program sahibinden 2 ayda bir yeni serial key istemek zorunda kalırsınız :) Çünkü format atılınca hhd seri numarası değişiyor diye biliyorum. Anakart seri numarasını almak daha etkili olur bence. Ama çok aradım anakartın seri numarası nasıl alınıyo diye henüz sonuca ulaşamadım. Nasıl alındığını biliyomusunuz?
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

hddye format atınca seri no değişmez :!:

hddye iki ayda bir format atan şirket olmaz. varsa ya çok fazla yükle kaldır yapıyodur. ya makinede bi çakışma filan vardır.

ticari kuruluş dediğin makinesini aşırı yorup riske atmaz.

zaten atsa bile sen ona seri numarası vereceksin. hdd seri numarası değişmediği için programın datalarını yedekleyeceğinden seride değişmeyecek.

bu yüzden bi sorun çıkmaz. ben daha geçen gün programımı kullanan adamın bilgisayarına format attım. yeniden yükleyince hiçbir sorun çıkmadı.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Harddisklerde iki tip seri numarası var :

biri volume serial number diye geçen her formatta değişiyor, kolaylıkla programla da değiştirilebiliyor.

diğeri fabrika seri numarası. Bu her harddiskte unique (tekil) bir numara. Normalde değişmiyor ancak bunuda değiştiren programlar varmış.

Neticede kırılmayacak güvenlik sistemi yoktur. Amaç program ayağa düşmesin, her önüne gelen kullanamasın.

Bence TurboPower OnGuard'ı kullanabilirsiniz. Bedava ve güzel bir çözüm. Eğer programınız biraz daha değerli ise XP tarzı internetten aktivasyon yapıp, verileri müşteri veritabanıyla karşılaştırıp, programı öyle kullanıma açmak en sağlam yollardan biri.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Arkadaşlar şifreleme için çok farklı yöntemler olabilir

bende bahsedildiği gibi bir programda şifreleme için HDD seri numarasını kullandım ama tahmin edin bakalım ne oldu bir kurum tüm çalışanlarına aynı özelliklere sahip laptoplar dağıtmış ve hepsinde aynı kod üretiliyor.

Bu durumu erken fark edip hemen şifrelemeyi değiştirdim.

Aman dikkat...
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Bence...

Mesaj gönderen efkan »

birazdan anlatacaklarım sizin tabirinizle dongle a çok yakın.
olaya birde şöyle yaklaşsak(gerçi siz daha iyi bilirsiniz ama)...
sanıyorum herkesin elinde HDD yada CPU serial number ını alan kodlar mevcut.Programa bu kodları gömsek.. şöyle ki;
program açılış sayısınıaklında tutsun..ilk çalıştırılması 1 ikinci 2 ve 3..4... felan
bizim işimize yarayacak olan kısmı programın ilk açılışı , burada code,a,b,c isimli değişkenlerimiz olsun ve
a:=[(hdd serino)*2]-5+3 vs...
b:=[code+(hdd serino)-5];
c:=1+8529;
ve son olarak
code:=a+b-c+18; şeklinde bir program parçası olsun bu programı alan kişinin cd sine yazacağımız satırlar.Bizde bu kodları elimizde bulundurarak kendimiz şöyle küçük bir program yazarsak;
cdkey:=[code+5]*12; gibi basit bişi olsun
ve kullanıcı bu sayede her yeni program kurumunda size dönüp cd key numarasını istemek zorunda.Bu sayede farkında olmadan bi şeyi daha kontrol altına almış oluyorsunuz Lisanslamayı.
Nasıl mı? Unutmadıysanız tüm bu işlemlerin temelinde kullanıcının HDD serno sun yatıyor..yani verdiğiniz kod bir önce verdiğiniz koddan farklıysa HDD de FARKLIDIR :)
bence bunu kırabilme olasılığı çok az.Üstelik programı verdiğiniz şirketin bünyesindeki çalışanların.birde Matematik profesörü olmaları felan gerekir herhalde...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

softice gibi debuggerlar ile biraz ugrastan sonra kırılmayacak program yoktur
kimisi bir haftada kimisi bir senede
bu doguanadoludan petrol cıkarmaya benziyor
crackerlar eger islerine gelirse (mesela kıracagı programdan 10bin$ falan alacaksa) adam aylarca ugrasıp kırabilir.
zor ama imkansız degil.
dongle lar da cozum degil bunlarında elektronik olarak taklitleri yapılabilir
piyasada cok cesitli koruma mekanizmaları var smart kartlara kadar
ama rant olan yerde bir bakıyorsunuz bir ayda sifreler kırılmıs
tek yapılması gereken surekli sifreleri karıstırıp degistirecek bir sistem bulmak mesela programın calısması icin internet baglantısının sart olması gibi
bu da her kullanıcı icin uygun degil
neyse bu konu derin bir mevzu
bizim yapacagımız sadece oyalama
ha bir ay ha bir sene
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

bence bu konu baya derin vede önemli bir konu ama bence korma için easycafe sistemini bilmiyorum ama o çok güzel kırılma ihtimali yok sanırım internetten register ediyon vede ikinici efa aynı bilgisayarda kullanamıyon şifreyi ama format atarsan kullanırsın bende baya bir uğraştım bunun için adamlar okadar uğraşıyor program için sonra gelip kırıyorlar programı :( biraz daha konuşulsaydı bu nonu daha ii ayrıca bu guardda hangi component ile register ediyorsun ??